Átadták a megújult Gombát

2014. május 13. 11:56

Mostantól teljesen átjárható a Móricz Zsigmond körtéri Gomba épülete. Júliustól kulturális és vendéglátó helyiségek és egy jegyiroda is üzemel majd benne.

2014. május 13. 11:56

A budapesti, Móricz Zsigmond körtéri Gomba épülete mostantól teljesen átjárható, július végétől pedig a három körcikkből kettő kulturális és vendéglátó helyiségként, egy pedig jegypénztárként szolgálja majd a lakosságot – mondta Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere az épület keddi átadóján az MTI-nek.

A polgármester kiemelte: az 1942-ben épített, műemléki védettséget élvező, az utóbbi időben jelentősen leromlott állapotú Gomba épülete megújult formájával valódi közösségi térként kapcsolódhat vissza a XI. kerület életébe.

Felidézte, hogy az épület megújítása korábban nem tartozott a kulturális városközpont kialakításáról szóló projektben, de végül sikerült azt kiterjeszteni és a csaknem 400 millió forintos beruházás felét az önkormányzat, a másik felét az Európai Unió finanszírozta.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!