Újraszámlálás: néggyel csökkent a különbség Kunhalmi és Kucsák között

2014. április 16. 19:36

Minden marad a régiben: a szavazatok újraszámlálásával eldőlt, hogy végleg Kucsák László (Fidesz-KDNP) nyerte a budapesti 15. választókerület egyéni mandátumát. Kunhalmi Ágnes (MSZP) négy szavazattal csökkentette hátrányát.

2014. április 16. 19:36

Átvizsgálta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a budapesti 15-ös egyéni választókerület 10. és 40. számú szavazóköreiben a szavazatokat szerdán. Az újraszámlálás után nem változott a választás választókerületi eredménye, mert néggyel csökkent ugyan a különbség, de a Kunhalmi Ágnesre (MSZP-Együtt-PM-DK-MLP) leadott szavazatok száma így is 56-tal kevesebb, mint a mandátumot elnyerő Kucsák Lászlóé (Fidesz-KDNP).

A 10. számú szavazókörben az érvénytelen szavazatokat vizsgálták át. Ebben a szavazókörben hat érvénytelennek nyilvánított szavazólap volt: öt teljes és egy, amelyet az első jelölt után eltéptek. Az NVB átvizsgálta a szavazólapokat és megállapította, hogy az érvénytelennek nyilvánítottak közül két egyéni választókerületi szavazólap érvényes, ezeket feketén fogó tollal töltötték ki, és mindkettőt Kunhalmi Ágnesre adták le. 
 
Az NVB nem fogadta el érvényes szavazatnak azt a hiányos lapot, amelyen ugyancsak Kunhalmi Ágnes neve melletti körben szerepelt a két egymást metsző vonal, és látható volt a pecsét is, de a jelölt neve után eltépték a szavazólapot. 
 
Az NVB tehát a 10. számú szavazókör hat érvénytelen szavazatából kettőt érvényesnek fogadott el, és azokat Kunhalmi Ágnes érvényes szavazatai közé számította be. 
 
A pártlistás szavazatoknál  a vizsgálat után az érvénytelenek közül szintén kettőt nyilvánított érvényesnek az NVB, mindkettőt az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP listájára adtak le, mindkettőt fekete tollal.
 
A 40. szavazókörben a 810 érvényes szavazatot vizsgálták meg újra, a jelöltekre leadott szavazatokat Patyi András, a testület számlálta meg jelöltenként, a testület tagjai pedig figyelemmel követték. 
 
A testület megállapította, hogy két olyan szavazólap is szerepelt Kucsák László érvényes szavazatai között, amely érvénytelen volt. Az egyiken a Fidesz-KDNP jelöltje mellett az LMP-s jelöltre is szavaztak, a másikon pedig a jelölt és a jelölőszervezet neve alá volt húzva, de nem volt két egymást metsző vonal a jelölt neve melletti körben. Ezt a szavazólapot előbb érvénytelennek nyilvánította a szavazatszámláló bizottság, majd többségi döntéssel mégis érvényesnek fogadta el. Az NVB szerint a szavazólap érvénytelen, ezért összesen kettővel csökkentette a Kucsák Lászlóra leadott érvényes szavazatok számát.
 
Az NVB tehát megváltoztatta az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság határozatát, és úgy állapította meg a választás választókerületi eredményét, hogy Kucsák László szavazatainak száma kettővel csökkent 20 648-ra, Kunhalmi Ágnesé kettővel nőtt 20 592-re. A szavazatok újraszámlálása azonban nem érinti a választás végeredményét.
 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. április 17. 20:08
Ez van. Pedig Ágnes az egyetlen szépasszony a ballib oldalon.
qccqccqcc
2014. április 17. 10:08
Cicuka! Mi lett a március eleji nyelvvizsgád eredménye? Itt a nyuszi, meg a május lassan, és még nem posztoltad ki, hogy buktál-e vagy nem buktál-e:-)
GV0917
2014. április 16. 23:20
Kettővel több, kettővel kevesebb...., ja meg ötven valahánnyal a Kucsák javára... nem mindegy bogaram! Tudod ugye mi a mindegy, tündérem? Úgy kezdődik, hogy sír mellett ...és úgy végződik, hogy sírni. Mert sz@r dolog ennyit kekeckedni és ennek ellenére veszíteni!
motoman
2014. április 16. 21:24
"Néggyel csökkent a különbség Kunhalmi és Kucsák között." Akkor már csak ötször kell újraszámolni és az Ági győz! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!