Szállást és munkát kapott egy hajléktalan a szegedi fociklubtól

2014. április 10. 10:49

Tizenhárom éve volt hajléktalan, a bajai úti erdőben lakott Keresztes Zoltán, mielőtt a szegedi Móravárosi Kinizsi SK gondnoka lett volna. A Kinizsinek otthont adó szabadidőközpont 2012-ben készült el, és még további bővítéseket terveznek. A klub a helyi roma fiataloknak is külön edzéseket tart.

2014. április 10. 10:49

Gondnokként alkalmazza a szegedi Kinizsi Sportkör a tizenhárom éve hajléktalan, korábban a bajai úti erdőben élő Keresztes Zoltánt, akit egyelőre egy lakókocsiban helyeztek el a sportkomplexum mellett. 

Egy ismerősömtől hallottam Zoltán történetét, sok jót meséltek róla, többek között, hogy nem egy átlagos hajléktalan, nem hagyja el magát, nem alkoholista, hanem dolgos ember, aki a két kezével építette föl az erdőben a fűthető lakhelyét. Eldöntöttük, hogy az épülő Móra Balázs Sport és Szabadidőközpontban, ahol már elkészült a műfüves pálya, és egy nagy füves pálya is hamarosan, alkalmazni fogjuk gondnokként. Először egy lakókocsit dobtunk össze neki” – mondta Varga Gábor, a megyei harmadosztályban játszó Móravárosi Kinizsi SK elnöke a Szeged Ma portálnak.

Szeretnénk pályázni foglalkoztatási célra, mert egyesületünk minden fejlesztést, működést pályázati úton próbál finanszírozni, és akkor alkalmazni is tudjuk rendes fizetésért a későbbiekben” – tette hozzá az elnök.

A Móraváros sportkomplexuma egy roma szegregátum szomszédságában épült, amiből még előnyt is kovácsoltak: a környékbeli cigány lakosság részt vett a terület rendezésében társadalmi munkában, és rendszeresen tréningeket tartanak a helyi, főleg roma fiataloknak.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2014. április 11. 10:15
Vegre jo hir! Egyreszt hajlektalanugy: aki nem hagyja el magat, annak elobbutobb lehet talalni kiutat. Masreszt meg par ilyen hir sokkal tobbet tesz a romaintegracio erdekeben mint hosszu evek szajtepese, meg foloslegesen beleolt milliok.
Catullus
2014. április 10. 11:32
Figyelemre méltó, hogy mindez Szegeden történik.
duzur
2014. április 10. 10:59
De jó ilyesmit olvasni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!