A rezsicsökkentés miatt EU-s pénz kell majd a fejlesztésekhez

2014. április 14. 10:35

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke szerint a rezsicsökkentés, az árszabályozás és az államosítás miatt kinyílt az olló a piaci és hatósági árak között. Szerinte az állami és önkormányzati szolgáltatól nonprofittá tétele miatt csak EU-s pénzből jöhet majd fejlesztés.

2014. április 14. 10:35

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke a Napi Gazdaságnak nyilatkozva elmondta: a hatósági árszabályozás, a rezsicsökkentés és az államosítások miatt a hatósági árak jelentősen eltérnek a piaci áraktól. Schmidt szerint a különbség kifizetését valakinek vállalnia kell majd. Mivel az önkormányzati ás állami szolgáltatók nem kalkulálhatnak nyereséggel, a későbbi fejlesztéseket Schmidt szerint EU-s forrásokból kell majd pótolni. A távhőszolgáltatás említette példaként ahol tavaly 52 milliárdos állami kompenzációra volt szükség.

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint az önkormányzati közsszolgáltatóknak nagyobb beleszólást kell biztosítani az árképzésre.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2014. április 15. 09:40
Jaj, már megin báncsákorbánt.
=nessuno=
2014. április 14. 23:38
Sok idióta mikor megeszi, hogy olcsóbb lesz nálunk az energia, mint az USA-ban....Nálunk, ahol nincs kőolaj, földgáz, vízenergia. :D:D:D Mit nekünk természeti adottságok! Szén és acél országa.
Eltünt
2014. április 14. 15:55
Csak úgy lazán azért érdekelne még a rezsicsökkentést nem vezették be a szolgáltatók miért vitték ki a hazájukba a profitot ,nem jutott eszükbe a fejlesztés.Amikor a fogyasztókat nem tudják megkopasztani ,kevesebbet profitálnak rögtön fejleszteni akarnak.Szerintem eddig nem fejlesztettek nem is fognak ezután se,nem azért pakoltak be hozzánk ,pénz kell nekik.Fejlesztési humbukk csak indok hogy tovább fejjék a magyar népet ,baxnak a fejlesztésre.
Gregorius
2014. április 14. 15:45
A "non-profit" cégek is nyereségre törekszenek, azonban ezt vissza kell forgatniuk az alaptevékenységükbe. Megfelelő műszaki vezetés mellett ebből az összegből lehet fejleszteni és karbantartani is. A kérdés csak az, hogy az ellenőrzést (Energiahivatal?) amatőrök vagy profik végzik-e.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!