Civilek tiltakoztak a Városligetben

2014. április 25. 19:13

A mintegy száz tüntető a Városligetbe tervezett múzeumnegyed, a Liget Budapest ellen demonstrált.

2014. április 25. 19:13

A Liget Budapest Projekt ellen tartott tiltakozó sétát a Civil Női Kormány nevű szervezet pénteken Budapesten. A felszólalók a Városligetbe tervezett múzeumnegyed-bővítés ellen érveltek, Csikai Mária, a szervezet „környezetvédelmi minisztere” pedig amiatt fejezte ki rosszallását, hogy az eddigi kormányok egyike sem volt hajlandó zöldterület-fejlesztésbe vágni Budapesten.

A mintegy száz résztvevővel zajló városligeti eseményen Várnai László, a Civil Zugló Egyesület vezetője arról beszélt, hogy petíciót írnak alá az itteni múzeumépítkezések ellen, majd tiltakozásul fákat fognak ültetni a tervezett építkezések színhelyén. Szerinte nem kellene a zöldterületet csökkenteni a Városligetben, mert máshol is lehetne építkezni, ráadásul az egyemeletes villák mellett „ostobaság” sokemeletes épületeket emelni.

Garay Klára, a Városligeti Hírmondó blog vezetője kiemelte: ahhoz, hogy a Városligetben építkezzenek, a törvényeket kell „felfüggeszteni”, mert csak akkor lehet 12-13 százalékra emelni az itteni beépítettséget.

Lovas Nagy Ágnes, a Civil Női Kormány „kulturális minisztere” arra szólította fel a jelenlévőket, hogy Zuglóban ne szavazzanak az őszi önkormányzati választáson a múzeumépítkezést megvalósítani szándékozó kerületi képviselőkre.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2014. április 26. 14:13
kuss kurvák!
balbako_
2014. április 26. 10:43
Jó. Tiltakoztak. És? Száz ember (ebből mennyi volt a ballib tudósító 80? Még több?)
Ángyán Páván
2014. április 26. 10:40
Sáfrány Réka esélyegyenlőség MONA Alapítvány Genderszakértő Az ELTE német-angol szakán végzett, s a Közép-Európai Egyetemen folytatta posztgraduális tanulmányait gender szakon. Ez Morvai Krisztina náci harcostársa. Kelt Budapesten, 2004. április 8. További sikerekben gazdag munkát kíván: Bódis Enikő Dögei Ilona Elekes Irén Borbála Forgács Zsuzsa Gargya Marietta Juhász Géza Morvai Krisztina Sáfrány Réka Szil Péter http://www.prostitucio.hu/level.levai.katalinnak.2004.04.08.htm
berzsian56
2014. április 26. 10:31
Ezeknek a cirkuszozósoknak a szar sem elég büdös. A jól jövedelmező etnotúrizmus után, lassan koalakulóban van, az utcai parformance politizálás, ahol fizetett rendbontók órabérben fognak fellépni, és ezt a millárdokért fenntartott rendőrségünk a félreértelmezett demokrácia nevében tűrni köteles. Ahelyett ,hoyg hatvan nap közmunkával jutalmaznák a rendbontókat, ahogy ezt más demokratikus "mintaországokban " teszik. Milyen jól nézne ki ez a sok slajmi sárga mellényben. Még azt hihetnénk, hogy környeztvédők, a te szedd mozgalom élharcosai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!