Abszurd ötletnek tartja a Jobbik a föderális Európát

2014. április 14. 15:18

A jobbikos Staudt Gábor elképesztőnek nevezte, hogy a Demokratikus Koalíció az Európai Egyesült Államok létét szeretné elősegíteni. Hozzátette: most történt meg először, hogy egy politikai formáció nyíltan felvállalta a szuperállam-koncepció támogatását, de a Jobbikon kívül kimondatlanul minden párt ezen dolgozott.

2014. április 14. 15:18

Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján elképesztőnek nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc a minap egyértelművé tette: hogy a Demokratikus Koalíció az Európai Egyesült Államok létét szeretné elősegíteni. Staudt hozzátette: most történt meg először, hogy egy politikai formáció nyíltan felvállalta a szuperállam-koncepció támogatását, de a Jobbikon kívül kimondatlanul minden párt ezen dolgozott.

A jobbikos politikus szerint ha ez a vízió megvalósulna, az a nemzetállamok végét jelentené, s a „multik által erős lobbibefolyás alatt tartott Brüsszelben dőlne el minden”. Tulajdonképpen a magyar Országgyűlésre, az állam önállóságára ez esetben nem is lenne szükség, az USA mintájára legfeljebb tartományként tartaná meg az országokat az EU – jegyezte meg.

Staudt Gábor arról is beszélt: az Uniót valójában nem érdeklik az emberi jogok, amit az is igazol, hogy az emberi jogi charta alól több ország is mentességet kapott, a csehek elérték a Benes-dekrétumok hatályban tartását, Szlovákiában megfosztották állampolgárságuktól a magyar állampolgárságot felvevőket, s korlátozzák anyanyelv használatukat.

Kitért arra, hogy noha a Fidesz szabadságharcról beszél, lapítanak, támogatták az EU-t a birodalmi struktúra felé toló lisszaboni szerződést, s Orbán Viktor aláírta az uniós pénzügyi paktumot is. Staudt Gábor azt is kifogásolta, hogy a Magyar Nemzeti Bank csak az Európai Központi Banknak tartozik beszámolóval. Kiemelte: a Jobbik a nemzetek Európájában hisz, a békés, gazdasági alapú együttműködésben.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blaupanter
2014. április 15. 10:53
Noha sokmindenben jobbat az mszp-nel kimondottan tamogathato ez az allaspontjuk Vonaeknak.Nem kell nekunk Foderacios eu.Mi Szabad Orszagban Szeretnenk Elni,Nem akarjuk,hogy egy ket liberalis,zold,voros szabadelvu Megmondja Mi a Jo Nekunk,Hogyan Szeretnenk Elni.A foderacio a Nemzeti Let Feladasa lenne es ez ugy gondolom sot hatarozottan kijelenthetem a Fidesz-Kdnp.allaspontja is.Orban Viktor Miniszterelnok Ur szamtalanszor utalt is ra.
wartog
2014. április 14. 21:39
Az egyesült Európa lenne az első lépcső, aztán egyesülés az USÁval, majd eljön az az idő amit a rabbik jósoltak, vagyis minden zsidó király, mert nem kell dolgozniuk, és minden GOJ rabszolga, mert ugye ez a cél. Csak hát addig azért még fog pár dolog történni.
kálmi
2014. április 14. 20:30
http://www.hidfo.net/2014/04/14/gyurcsany-bejelentette-eltorolne-magyarorszagot-terkeprol Reméljük megmenekül ettől Európa.
kisalex
2014. április 14. 19:22
miért nem kérik már sokan szép hazánkban, hogy az EU vegye már el tőlük az egyébként automatikusan nekik juttatott uniós állampolgárságot? parole, parole...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!