Welsz titkosszolgálatai kapcsolatait vizsgálná az Együtt-PM

2014. március 21. 11:37

Az Együtt-PM a nemzetbiztonsági és rendészeti bizottságok összehívását kezdeményezi Welsz Tamás váratlan halála miatt. A pártszövetség az elhunyt vállalkozó titkosszolgálati kapcsolatai mellett a tegnapi haláleset körülményeire kíváncsi első sorban.

2014. március 21. 11:37

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági és rendészeti bizottságainak soron kívüli összehívását kezdeményezi az Együtt-PM a Simon-ügyben, mert, mint írták, Welsz Tamás váratlan halála „egy gyanús ügy újabb, gyanús fejleménye”. Gulyás József, az Együtt-PM szakpolitikusa pénteken közleményben tudatta ezt az MTI-vel.

Szerinte a szolgálatok főigazgatóinak a bizottságokban kell tájékoztatást adniuk többek közt arról, hogy az üggyel összefüggésbe hozott vállalkozó, aki csütörtökön „tisztázatlan körülmények között” elhunyt, korábban együttműködött-e a szolgálatokkal, vagy állt-e az ellenőrzésük alatt, illetve szerepelt-e a nyilvántartásukban.

A rendőrségtől választ várunk arra: az Interpol-körözés ellenére miért engedték ki tavaly Welsz Tamást az őrizetből, milyen alapossággal vizsgálták a nemzetközi nyomozóhatóság megkeresésével összefüggő ügyeket Magyarországon? Az ügyészség pedig adjon tájékoztatást arról, hogy kötöttek-e vele vádalkut a Simon-üggyel vagy más büntetőügyekkel összefüggésben” - sorolta kérdéseit a politikus.

Az Együtt-PM ugyancsak a rendőrségtől vár tájékoztatást arról, hogy Welsz Tamás meg volt-e bilincselve a rendőrautóban, történt-e vele szemben bármilyen, kényszerrel járó rendőri intézkedés a bilincselésen kívül, mennyire volt körültekintően előkészített a gyanúsított szállítása.

A Hír TV csütörtökön számolt be a Simon-üggyel összefüggésbe hozott Welsz Tamás haláláról. Honlapjukon azt írták, a vállalkozót ki akarta hallgatni a Központi Nyomozó Főügyészség; egy rendőrautó ment érte a Logodi utcai irodájához, ahonnan bilincsben szállították el, menetközben azonban rosszul lett. Az MTI úgy értesült, hogy a férfit a budai mentőállomásra vitték be, de az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Sajtóhírek szerint egy házkutatás során Welsz Tamás lakásából került elő az MSZP volt elnökhelyettesének Gabriel Derdak névre kiállított, de Simon fényképét és adatait tartalmazó bissau-guineai útlevele, amelyet egy nagyobb összeget tartalmazó bankszámla nyitásánál használtak. Az elhunyt férfi hosszabb ideje Simon Gábor „pénzügyi bizalmasa” volt a lapok szerint. Ugyancsak sajtóhírek szerint a férfi lakásában olyan papírokat is találtak a nyomozók, amelyeket Simon 240 milliós osztrák számlája „fedősztorijának” alátámasztásához készítettek. A házkutatáson a nyomozók tucatnyi afrikai útlevélre bukkantak, ezek között volt kitöltött, de úgynevezett biankó okmány is.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mentekalevesbe
2014. március 22. 00:16
Lesznek még itt érdekességek! http://www.atv.hu/videok/video-20140321-suha-gyorgy-eb
Wagner Hopkins
2014. március 21. 20:03
http://borsonline.hu/20080620_villam_geza_uj_allamot_alapit_afrikaban_
Wagner Hopkins
2014. március 21. 19:49
Szóval Welsz Charity March-ának egyik támogatója a Budapest Bamako rali. Melynek kiagyalója Szabó Gál András. "a Mali Köztársaság kinvezett tiszteletbeli konzula." http://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?mali
várúr
2014. március 21. 19:34
Most, hogy Welsz meghalt, lehet vizsgálódni. Egyelőre Meseházy menjen el a parlamenti vizsgálóbizottsághoz Simon et. ügyében. Utána firtassa a stróman kapcsolatrendszerét. vagy a kettőt együtt. Welsz a ballibek strómanja volt, ezt tudjuk vizsgálat nélkül is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!