Vona: Nem lépünk koalícióra

2014. március 01. 13:37

Meglepetést szeretnénk okozni április 6-án, de bármi is történik, senkivel nem lépünk koalícióra – mondta el Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

2014. március 01. 13:37

Bárhogy is alakul április 6-án a választási eredmény, senkivel nem készülünk koalícióra – jelentette ki a Jobbik elnöke, Vona Gábor. Az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje elmondta, hogy az egy hónap múlva esedékes országgyűlési képviselőválasztáson meglepetést szeretnének okozni. „Nem a második, vagy harmadik hely a cél, mi győzni szeretnénk április 6-án”.

Vona Gábor kifejtette: a lakossági fórumok mellett az internet ad lehetőséget a választóikkal való kapcsolattartásra, és az aláírásgyűjtésekre is utalva az a tapasztalatuk, hogy már nemcsak a fiatalok támogatják nagy számban a pártot, hanem a Jobbik egyre népszerűbb a középkorosztály és az idősek körében is.

A politikus pártjának három fő szlogenjét hangsúlyozta, miszerint a megélhetés, a rend és az elszámoltatás áll a Jobbik programjának középpontjában, mert szerintük „erre van szüksége Magyarországnak és a magyar embereknek”, amit az elmúlt 24 év nem tudott megadni. „Statisztikai bűvészkedés”, hogy a Fidesz arra hivatkozik, 20 éve nem volt ilyen foglalkoztatottság és rend Magyarországon – fogalmazott Vona Gábor.

Szerinte pártjával ellentétben sem a Fidesznek, sem az MSZP-nek nincs választási programja, vagyis azok a pártok, amelyek már többször kaptak bizalmat, ezt most program nélkül kérik a választóktól. Hozzátette, hogy Orbán Viktort és Mesterházy Attilát közös miniszterelnök-jelölti vitára hívja, mint amilyen minden európai országban van választások előtt. Szerinte „az emberek elsöprő többsége igényelne egy ilyen vitát”.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2014. március 01. 19:12
Nem tudok róla, hogy a Jobbikkal bármely párt koalícióra akarna lépni. Arról tudok, hogy egyik sem. Sebaj Gábor, szépen csillog a bronz is. Megértem, hogy győzni szeretnél. Csak nem mondod a csápolóknak: cél az erős harmadik hely...
3M..
2014. március 01. 15:31
Nagyon helyesen, hozzátennénk. A Jobbik viszont minden olyan törvényjavaslatot meg fog szavazni, ami Magyarország előrehaladását elősegíti. Beterjesztőtől függetlenül, ahogy eddig is korrekt módon, következetesen megtette. Szebb Jövőt!
Senior
2014. március 01. 14:48
"Meglepetést szeretnénk okozni április 6-án, de bármi is történik, senkivel nem lépünk koalícióra." Ez a demagógia turbóváltozata. Viktor -sajnos lehet, hogy- megint túlnyeri magát, ha csak egyszerűen nyer, akkor sem köllessz neki. A világ legjobb dóga Mo.-n manapság jobbikos politikusnak lenni, örökös ellenzékiség, némi duma, havi zsé egy átlagos tanár fizetésének tízszeres, felelősség meg nulla.
buckafej
2014. március 01. 14:40
"Bárhogy is alakul április 6-án a választási eredmény, senkivel nem készülünk koalícióra – jelentette ki a Jobbik elnöke, Vona Gábor." Ez kb. olyan szintű mondás, mintha azt mondanám: "Nem szándékozom megdugni Osváth Andreát." Az esély minimális, de ha mégis összejönne örülnék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!