Együtt-PM: Orbán Európa összeszerelő üzemévé tenné Magyarországot

2014. március 23. 12:52

Az Együtt-PM szerint növekedésellenes Orbán tíz pontja, amelyben a miniszterelnök az új szerkezetű gazdaság kiépítéséhez szükséges lépéseket foglalta össze, és amely további konkrétumok híján a Fidesz programjának tekinthető.

2014. március 23. 12:52

Pápa Levente, az Együtt-PM pártszövetség gazdaságpolitikusa növekedésellenesnek nevezte Orbán tíz pontba foglalt gazdasági elképzeléseit, mert az emberek megtakarításaiból finanszírozná az államot, a költségvetés hiányát, ez pedig kevesebb bankbetéthez és tovább szűkülő hitelezéshez vezetne.

A pontok között szerepel a bankrendszer tulajdonviszonyainak megváltoztatása, hogy a szektor legalább fele magyar kézben legyen. Az ellenzéki politikus szerint viszont a döntően külföldi tulajdonú bankrendszernek köszönhető, hogy a válság alatt nem kellett adóforintokból megmenteni a bankokat, míg egy főként állami bankrendszernél ez történne.

A teljes foglalkoztatottság céljáról a politikus azt mondta: fantazmagória, ha pedig a közmunkaprogram bővítését érti alatta a miniszterelnök, akkor csak kiadásként értelmezhető, mivel a közmunka nem termel hozzáadott értéket.

Pápa Levente szerint a kormányfő által meghirdetett újraiparosítás a múlt visszahozása, ugyanis a modern gazdaságok alapvetően a szolgáltatásokra építve növekednek, az Orbán-kormány viszont a kínai termelési modellt akarja követni, és Európa „összeszerelő üzemévé” akarja tenni Magyarországot.

A Fidesz közleményben úgy reagált: programjuk következetes: folytatják a munkahelyteremtést, a családok és a munkavállalók terheinek a csökkentését, az adó- és a rezsicsökkentést. Ugyancsak folytatják a magyar gazdaság, a vállalkozások és a vidék további erősítését – fűzik hozzá.

Közlésük szerint a Gyurcsány-koalícióval ellentétben kitartanak amellett a gazdaságpolitika mellett, amely szerint a „bankok és a multik kölcsönös tehervállalására is szükség van és elég volt a szocialisták rögeszmés adóemeléseiből, megszorításaiból, amelyekkel tönkretették Magyarországot”.

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fradi44
2014. március 24. 10:04
Nem lehet mindenki büfé,ruhatár,kommunikáció szakos -:)
várúr
2014. március 23. 20:42
Ideje az Együtt-pm nevű politkai szakkört szétszerelni. Eleve bontási anyagból csinálták, az lpm szökevényeivel.
NeMá
2014. március 23. 15:54
Együtt14%, lenézi a közmunkásokat, lenézi az össze szerelőket, lenézi a hagyományos családban élőket, lenézi a magyar kultúrát, lenézi a nem olyan eredményes focistáinkat(kárörvend minden idegen gólnál). Mi a faszért nem hoztok Londonba vagy Izraelbe, ja mert ott a képzettségetek csak mosogatásra jó! Én a helyetekben befognám, remélem kiestek a parlamentből egy szálig és mehettek Daniel Péter után aki jogi diplomával ablakot pucol! Szánalmas ökrök!
Burmin
2014. március 23. 15:31
"A teljes foglalkoztatottság céljáról a politikus azt mondta: fantazmagória, ha pedig a közmunkaprogram bővítését érti alatta a miniszterelnök, akkor csak kiadásként értelmezhető, mivel a közmunka nem termel hozzáadott értéket." Hát ha mondjuk a közmunkás összegyűjti a szemetet a vasút mentén, így nem szennyezi a környezetet és erre így nem kell külön pénzt szánni, vagy mondjuk kitakarítja a vízelvezető árkot akkor árvizet "spórol" meg mi ez ha nem érték. Ez a Pápai Levente is sokat tanulhatott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!