A szolgaság körforgását szakítaná meg az LMP

2014. március 22. 09:00

Háromkulcsos adót vezetne be az LMP - mondta Schiffer András. A párt társelnöke szerint céljuk a tudásra alapuló társadalom és gazdaság kialakítása. Ennek megvalósítása érdekében visszavezetnék a felsőoktatásba azokat a forrásokat, amelyeket a Gyurcsány-, a Bajnai és az Orbán-kormányok kivontak.

2014. március 22. 09:00

Az LMP választási programjának megvalósításával megszakítaná „a szolgaság körforgását”, és tudásalapú társadalmat hozna létre. Erről Schiffer András, az ellenzéki párt frakcióvezetője beszélt pénteken a főváros XX. kerületében tartott lakossági fórumon, amelyen az LMP három országgyűlési képviselőjelöltje mutatkozott be: Ferenczi István erzsébetvárosi, Kassai Dániel XVIII. kerületi és Tenk András XXI. kerületi jelölt.

Schiffer András a közönség soraiból érkező kérdésekre válaszolva a háromkulcsos személyi jövedelemadó bevezetése mellett érvelt, szerinte ugyanis ez igazságosabb lenne, mint a jelenlegi egykulcsos teher, amely kizárólag a társadalom felső húsz százalékának kedvez.

Az ellenzéki politikus szerint az általuk javasolt háromkulcsos személyi jövedelemadó ezzel szemben nem növelné tovább a társadalmi különbségeket. Schiffer András hangsúlyozta, hogy szakítani akarnak azzal a politikával is, amely „folyamatosan a multik kegyeit keresi”. „Szeretnénk megszakítani a szolgaság körforgását” – folytatta, kiemelve, hogy céljuk a tudásra alapuló társadalom és gazdaság kialakítása. Ennek megvalósítása érdekében visszavezetnék a felsőoktatásba azokat a forrásokat, amelyeket a Gyurcsány-, a Bajnai és az Orbán-kormányok kivontak.

A fórumot moderáló Ferenczi István szintén az oktatás fejlesztésének fontosságát emelte ki, hangsúlyozva, hogy pártjuk ingyenessé tenné az első diploma megszerzését. Szerinte a diplomás fiatalok könnyebben megtalálják a helyüket Magyarországon is, vagyis az oktatás fejlesztése a fiatalok kivándorlása ellen is orvosság lehet.

Kassai Dániel arról beszélt, hogy a pestszentlőrinci-pestimrei kulturális és egészségügyi önkormányzati intézmények fejlesztését tekinti az egyik fő célnak.

Tenk András úgy véli, a politikai palettán jelenleg az LMP az egyetlen párt, amely a helyi gazdaságban és közösségekben rejlő értékekre, valamint a környezetvédelmi szempontokra épít.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Axxtro
2014. március 22. 17:30
Inkább a hülyeség körforgását kéne megszakítani. Aki itt szolgának mondja magát, annak vagy rossz a lelkiismerete, vagy elmebeteg.
ptiszai
2014. március 22. 16:38
3 jobb mint az 1, de a legjobb az 5 kulcsos. Alsó kulcs 0%,a legfelső 45%.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!