A KGST-be vágyik vissza Vona

2014. március 13. 17:41

A Jobbik elnöke szerint a KGST ideje alatt Magyarországnak legalább voltak gyárai, tudott exportálni. Szerinte ez nem a Kádár-rendszer érdeme, hanem a mostani szégyene. Vona szerint programjuk középpontja a megélhetés, a rend és az elszámoltatás.

2014. március 13. 17:41

Vona Gábor szerint a KGST-ben több emberség volt, mint az Európai Unióban, a KGST ideje alatt Magyarországnak legalább voltak gyárai, tudott exportálni.A Jobbik elnöke erről egy csütörtöki, Fehér Zsolt képviselőjelölttel közösen tartott váci lakossági fórumon beszélt. Vona Gábor, aki egyben a párt miniszterelnök-jelöltje, hozzátette: ez nem a Kádár-rendszer érdeme, hanem a mostani rendszer szégyene.

Programjukról szólva a pártelnök azt mondta, hogy a Jobbik 2010-hez képest már nemcsak kimondani tudja a problémákat, hanem megoldani is. Megjegyezte: sem az MSZP, sem a Fidesz nem méltatta arra a választókat, hogy megmondja, mit szeretne majd tenni. Vona Gábor programjuk középpontjának a megélhetést, a rendet és az elszámoltatást nevezte.

A foglalkoztatottsági adatokra vonatkozóan megjegyezte, hogy a Fidesz „statisztikát hamisít”, a közmunkaprogram pedig nem foglalkoztatáspolitika. A Jobbik szerint munkahely az, ami Magyarországon magyar embereknek magyar vállalkozások által tisztességes bérért termelő munkát nyújt – mondta. Hozzátette: Magyarországon ma két lehetőség áll az emberek előtt: vagy elmennek az országból, vagy „rabszolgák” lesznek. Közölte azt is, hogy amennyiben Magyarországon nem lesznek munkahelyek, akkor nem lesz nyugdíj. „Nem a 13. havi a kérdés, hanem lassan a 10.” – fűzte hozzá.

A pártelnök kitért arra is, hogy programjuk alapján a legalapvetőbb élelmiszerek esetében az áfakulcsot 5 százalékra csökkentenék, megváltoztatnák a nyugdíjemelés rendszerét, mert „a százalékos nyugdíjemelés igazságtalan”, s a férfiak esetében is bevezetnék 40 éves munkaviszony utáni nyugdíj lehetőségét.

A Jobbik rendre vonatkozó elképzeléseit ismertetve úgy fogalmazott, hogy „nem a statisztikákkal kell bűvészkedni, hanem rendet kell tenni”. Kitért arra is, hogy eltörölnék a mentelmi jogot, az országgyűlési képviselők esetében bevezetnék a dupla büntetést törvénysértés esetén és feloldanák a titkosításokat.

Vona Gábor megismételte, szívesen áll ki egy miniszterelnök-jelölti vitára.

Fehér Zsolt, Pest megye 4-es számú választókerületének jobbikos jelöltje arról beszélt a mintegy 80-100 embert vonzó váci kitelepülésen, hogy 34 települést magában foglaló választókerületben is olyan problémák találhatók, amelyekre az elmúlt 24 évben nem sikerült megoldást kínálni, „de a Jobbik programja erre tökéletesen alkalmas”.

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kálmán Szolga
2014. március 14. 13:52
Számunka, akik ezt a dokumentumfilmet elkészítettük egy nagyon nagy kérdés maradt: hogy lehet, hogy Antal József, aki elkötelezettje volt (legalább is ezt hangoztatta) annak, hogy leszámol a kommunista nomenklatúrával az ÁVÜ székébe Csepi Lajost volt KISZ KB-st ülteti. Magyarázat egyetlen egy maradt: tényleg van egy pénzügyi csoport, akik sokkal nagyobb befolyással van a politikai életre, a közemberek mindennapjaira, mint mi azt gondolnánk. Tudjuk, hogy ez nagyon sokkoló lehet, de a négy évenként megtartott választások, csak az emberek demokráciába vetett hitét erősítik, ami már régen nem a demokráciáról szól. https://komlomedia.wordpress.com/2014/03/09/a-nagybereki-allami-gazdasag-utan-a-dokumentumfilmrol-mely-mar-a-levetites-elott-vihart-kavart/
Kálmán Szolga
2014. március 14. 13:51
Csányi Sándor nem egy talentum. Csányi azoknak az érdekeltségi csoportoknak segítségével halad előre, akik mélyen a privatizációt is intézték. Magasan a legnagyobb állami támogatásokat szakítja ki az államkasszából, nem csoda hiszen (sajnos) együtt szotyolázik a focimeccseken Orbán Viktorral országunk vesztőjével. Ugye senki nem gondolja, hogy ez a közös barátság csak a meccsről szól! Főleg Csányi részéről. A megnyert pályázatok és a számára elért sikerek nem ezt mutatják – ugye ez tiszta!
Kálmán Szolga
2014. március 14. 13:51
És, ha már Csányinál vagyunk Csányi Sándort is ugyan az a Csepi Lajos nevezi ki 1991-ben az akkori Budapest Bank élére. Egy év múlva már pályáztatják a Budapest Bank vezetői székét, de nem vesz részt a pályázaton, hanem kinevezi Antal József az OTP élére, ahol tudjuk, hogy a mai napig is a trónban ül. Van is miért, hiszen az OTP is az egyik legnagyobb érdekelésű bank devizahiteles szerződések terén is. Sok – sok családot, embert nyomorba dönt, áttételesen kiüldöz az országból. https://komlomedia.wordpress.com/2014/03/09/a-nagybereki-allami-gazdasag-utan-a-dokumentumfilmrol-mely-mar-a-levetites-elott-vihart-kavart/
Kálmán Szolga
2014. március 14. 13:50
Az új közös cég vezetője ugyancsak Bumstark Mihály, aki rövid időn belül lemond a közös cégről és az egész Balaton Nagybereki Állami Gazdaság területe és kiszolgáló épületei mind a Brunéknak átengedi – indok: a gazdaságtalan a cég tevékenysége, csak problémája van belőle az államnak. Baumstark Mihály érdekes egy személyiség. Nem tud vezetni, talpra állítani egy addig prosperáló állami gazdaságot, de jelenleg Csányi Sándor egyik leg befolyásosabb emberre mind az OTP-nél, mind a Csányi „farmokon”.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!