1,2 milliárdra büntetett bankokat az MNB

2014. március 13. 12:14

1,2 milliárd forint bírságot szabott ki az MNB, mivel szerintük jogszerűtlenül emelték meg a fogyasztók díjait és költségeit. Összesen nagyjából 10 milliárd forintot kell visszatéríteniük az érintett pénzintézeteknek a döntések alapján.

2014. március 13. 12:14

Közel 1,2 milliárd forint bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) 35 pénzügyi szervezetre, mert jogszerűtlen módon emelték meg a fogyasztók díjait és költségeit – jelentette be csütörtökön Windisch László.

Az MNB pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a jegybank csütörtökön közzétett határozataiban megtiltotta az érintett szolgáltatóknak a jogsértés folytatását, a jogtalanul elvont díjtöbbletet április 30-áig vissza kell fizetni az ügyfeleknek.

A jogsértések több százezer fogyasztót érintenek, a becslések szerint 10 milliárd forintos visszatérítendő összegről van szó. A fogyasztóknak ezzel kapcsolatban nincs teendőjük, a pénzügyi intézmények mindenkinek automatikusan visszafizetik a jogsértően beszedett díjakat.

Az Erste, a Raiffeisen és az MKB egyenként 98, az FHB 95, a Budapest Bank 93 millió forintos büntetést kapott. A teljes lista itt tekinthető meg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!