MSZP: Fekélyes seb a rasszizmus a társadalom testén

2014. február 23. 14:59

Mesterházy Attila és Teleki László a Tatárszentgyörgyön öt évvel ezelőtt történt romagyilkosság évfordulója alkalmából úgy fogalmazott: a gyűlölet, a rasszizmus sötét és fekélyes seb a társadalom testén, amit ha nem távolítunk el, pusztuláshoz vezet.

2014. február 23. 14:59

A gyűlölet, a rasszizmus sötét és fekélyes seb a társadalom testén, amit ha nem távolítunk el, pusztuláshoz vezet – írta a Tatárszentgyörgyön öt évvel ezelőtt történt romagyilkosság évfordulója alkalmából Mesterházy Attila, az összefogás miniszterelnök-jelöltje és Teleki László az MSZP elnökségi tagja az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben. Megfogalmazásuk szerint, a Tatárszentgyörgyön történt gyilkosság, „a holokausztot visszaidéző gyilkos hajnal soha nem merülhet feledésbe!”. Egy óvodáskorú kisgyermeknek, Csorba Robikának és 27 éves édesapjának azért kellett meghalnia, mert cigánynak született. A felgyújtott házból menekülő apát és fiát sörétes vadászfegyverekkel, hidegvérrel kivégezték – írták a közleményben.

 
Az MSZP elnöke és a párt elnökségi tagja szerint „a szélsőséges eszméket vallók nem csak a Csorba család, hanem országunk életére törtek. A kivégzés nem csak a Csorba család, vagy a cigányság, hanem mindannyiunk gyásza és fájdalma”. Ugyanakkor „sajnálatos, hogy a faluszéli házak lakói ellen végrehajtott támadások nem rázták meg kellően társadalmunkat, a gyűlölködés, a kirekesztés, a társadalmi kitaszítottság ma is tetten érhető közintézményeinkben, köztereinken és hétköznapjainkban” – olvasható a közleményben. Annál is inkább, mert „hét évtizeddel ezelőtt ugyanezen eszmék alapján gázkamrák és kivégzőosztagok oltották ki emberek millióinak az életét, ezért a jóérzésű emberek, a demokraták nem engedhetik, hogy a fajelméleten alapuló rendszerek, ideológiák újra kicsírázzanak” – fogalmaznak. „Időben gátat kell szabnunk a könyvégetéseknek, a gettósításoknak, a közrendvédelmi telepek építésének, annak, hogy szociális és társadalmi problémákat kizárólag rendpárti törvények alkotásával akarjanak megoldani” – írta Mesterházy Attila és Teleki László a közleményben.

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. március 03. 07:27
Simon és Józsa bácsi gyógyítja a fekélyt, már létre hoztak erre egy alapítványt a Volks bankban.
csuka
2014. február 24. 10:11
Így kefélte biszex gyakornokát plenáris ülések alatt Szanyi, miközben menyasszonyával babát vártak (16+) ’http://kuruc.info/r/53/124224/’
Bro222
2014. február 24. 07:21
Látom Attis, hogy sose leszel élvonalbeli államférfi. Rasszizmussal utoljára az SZDSZ kampányolt, nagy sikerrel :D ...
ciseaux
2014. február 24. 01:26
"MSZP: Fekélyes seb a rasszizmus a társadalom testén" Korrekció! Rasszizmus: Fekélyes seb az mszp a társadalom testén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!