KTI: A gazdaság zöldítése 600 ezer új munkahelyet eredményezne

2014. február 07. 14:11

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) a zöld gazdaság élénkítését javasolja a paksi atomerőmű bővítése helyett.

2014. február 07. 14:11

Erről Ivády Gábor, a párt politikusa, független országgyűlési képviselő beszélt pénteken Budapesten újságíróknak. Emlékeztetett, Szili Katalinnal, a KTI elnökével nem támogatták a paksi atomerőmű kormányoldal által javasolt bővítését, mivel annak módját a „civil demokrácia sárba tiprásaként” értékelik.

Ivády Gábor szerint az atomenergia helyett a zöldenergia felé kellene fordulni, ami az energetika mellett a mezőgazdaságnak is kedvező lenne. Közölte, energetikai programjukban decentralizált, helyi biogázüzemeket működtetnének, amelyek villamosenergiát, hőt és az agráriumnak hasznos termékeket állíthatnának elő.

A KTI számításai szerint programjuk mintegy 2100 milliárd forintba kerülne, megvalósításét pedig az európai uniós forrásokból is meg lehetne valósítani. Ivády Gábor szerint javaslatukkal az ország energiafüggetlensége és biztonsága is javul, ráadásul az ország nem kényszerül 3-6 ezer milliárd forint hitel felvételére.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2014. február 07. 15:03
Egy alaperőmű az ország energetikai stabilitása miatt kell, amire rá lehet csatlakoztatni a zöldenergia (víz, nap, geotermia, biomassza, szél) forrásokat. A cikkből azt hiányolom, hogy nem közlik azt, hogy a termőterület hány százaléka kellene egy "paksnyi" energia előállításához biomassza alapon. Szerintem elég sok...
potyka
2014. február 07. 14:55
Miből gondolja itt bárki hogy Orbánéknak jó lenne 600000 új munkahely? Még a végén emelkednének a rabszolga piaci árak, külföldre sem mennének ennyien hogy hozzák a zsozsót. Közmunka programjukat is feldughatnák maguknak. :DDD Szerintem nekik ez tökéletes ami most van.
Warwolf
2014. február 07. 14:54
Atomerőművet nem tud kiváltani a zöld energia, de a kisebb teljesítményű szénerőművekből párat kiválthatna. A legnagyobb kérdés viszont az így előállított áram ára. A zöld energia többször annyiba kerül mint a hagyományos.
Trillian
2014. február 07. 14:53
A szennyvíztelepek már elég régen így működnek, termelnek biogázt, gázmotorokkal elektromos áramot, lesz belőle biológiai tisztaságú víz, a szárazanyag meg a mezőgazdaságnak. Tudtommal másmilyent már nem is lehet építeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!