Bocsánatkérő levelet írt az ír gázoló

2014. február 05. 08:27

Tizennégy évvel a tragédia után bocsánatkérő levelet juttatott el a leányfalui gázoló tegnap az áldozatok családjának – értesült a Magyar Nemzet Tóth Istvántól, a gyermekek édesapját képviselő ügyvédtől.

2014. február 05. 08:27

Francis Ciarán Tobin a Magyar Nemzet értesülése szerint levelét a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumon keresztül juttatta el a Zoltai családnak. Tóth István úgy fogalmazott, az édesapa a gesztust a régóta húzódó ügy egyfajta lezárásának tekinti.

Az ír férfi – aki Magyarországon dolgozott, amikor 2000-ben kocsijával Leányfalu belterületén felhajtott az útpadkára, és elütötte a négy és fél éves Marcit és húgát, a másfél éves Petrát – jelenleg egy írországi börtönben tölti a magyar bíróság által kiszabott börtönbüntetését.

Tobin a munkaszerződése lejárta után elhagyta Magyarországot, távollétében 2002 végén három év fogházra ítélték. Európai uniós csatlakozásunk után hazánk kétszer is hiába kérte Tobin kiadását. Az ír gázoló végül január 13-án szabad emberként érkezett Budapestre, ahol letartóztatták, majd január 17-én visszaszállították Írországba.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citizen queen
2014. február 05. 14:07
És hogy a témához is hozzászóljak: elég megkésett ez a bocsánat kérés a gázoló részéről. Ha belegondolunk, azóta már kamaszok, sőt, szinte felnőttek lennének a halálra gázolt gyerekek... Remélem, a család, a szülők némi elégtételt kaptak végül a gázoló bebörtönzésével így 14 év után. Sok erőt kívánok nekik.
lebegyew
2014. február 05. 12:28
Érdekes a sok "nincs bocsánat", vagy "késő már bocsánatot kérni" típusú hozzászólás. Aki évekig, évtizedekig őrzi a fájdalmat és önmagában bosszút forral, vagy folyamatosan elégtételt akar venni, az nem a neki gyászt, vagy sérelmet okozó embernek árt, hanem önmagának. Lehet bosszúvággyal élni, csak elég stresszes lehet...
kvantumfilozófus
2014. február 05. 11:35
Tizennégy év után már felesleges. Erre nincs bocsánat.
teljesebéd
2014. február 05. 09:52
ez nagyon szomorú, sőt hihetetlen, hogy ennyi és így, 14 év után. teljesen meg vagyok döbbenve, legnagyobb részvétem a családnak és úgy gondolom, ez óriási szégyen. rettenetes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!