Az MSZP váltja meg Kádár sírhelyét

2014. február 09. 16:15

Idén, Kádár János halálának huszonötödik évfordulóján jár le az MSZMP-főtitkár sírhelyének fennmaradási szerződése. A temető felszámolja a parcellát, hacsak nem fizet valaki annak meghosszabbításért. Élő hozzátartozója nincs Kádárnak, az MSZP azonban megváltja Kádár és felesége sírját.

2014. február 09. 16:15

1989. július 14-én temették el Kádár Jánost a Fiumei úti temetőben, idén lesz ennek huszonötödik évfordulója. Moldova György író kiderítette: ha senki nem hosszabbítja meg a sírhely fennmaradási szerződését, a temető felszámolja a parcellát, melyben az MSZMP-főtitkár és felesége nyugszik. Moldova szerint nem vetne jó fényt egyik politikai oldalra sem, ha senki nem fizetné ki, ezért megkereste az MSZP-t, tegyenek valamit az ügyben.

A Bors úgy tudja, az MSZP kész kifizetni a 800 ezer forintot a sírhelyért. A lap megkereste a Kádárral kampányoló Munkáspártot is az ügyben, Thürmer Gyula azt mondta, ők csak akkor fizetnék ki a pénzt a temetőnek, ha minden kötél szakad.

A bulvárlap szerint bármennyire is vitatott Kádár szerepe a magyar történelemben, egy ilyen sír gondozása és fenntartása a Boross Péter elnökölte Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottságra tartozik. A volt kormányfő elmondta, ő személy szerint meghosszabbítaná a szerződést, és védetté tenné a síremléket, ám a döntést a testületnek kell meghoznia.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blaupanter
2014. február 10. 10:15
Dobjak ossze a volt parttitkarok,a tolna lajos fele vorosiszapos milliardos es tarsai.Tegyek hozza reszuket a munkasorok,parttagok,a komcsik seggnyaloi.Akkor sem volt senki amikor elt,csak egy hazaarulo,O hivta be a ruszkikat 56.ban,sok sok gonoszsag es bun szaradt a lelken,apolja a rosseb.
liberálzöld.
2014. február 10. 09:22
Jellemző a fideszes komcsikra (van belőlük bőven), hogy amíg lehetett hasznot húztak Kádárból, aztán meg úgy hajítják el, mint a forró krumplit. Nem csoda, hogy a Fideszben kötöttek ki.
buckafej
2014. február 10. 08:39
Ha Moldova olyan jól megél belőle, a Munkáspárt pedig vele kampányol, korrekt lett volna, hogy ők fizessék. Szerintem attól, hogy vezető politikus volt, még nem kellene állami pénzen fizetni a sírhelyét, mert ilyen erővel fizethetnénk Rákosi, Gerő és az összes többi tróger sírhelyét. Fizessék a rokonok, vagy a rajongók. Ha pedig nincs senki, aki kifizesse, annak biztos oka van. Moldova is tipikus baloldali, mindig a másik pénzére spekulál, sosem a sajátjára.
Julismama2
2014. február 10. 07:23
Miért hír egyáltalán az, hogy az MSZP megújíttatja Kádár sírját? Tegyék. Ki a fenét érdekel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!