Az Együtt-PM szerint nem kapott minden pedagógus béremelést

2014. február 07. 16:15

Az Együtt-PM szövetség szerint a közoktatási államtitkár hazudott a pedagógus-béremelésről, ugyanis nem kapott minden pedagógus emelést, abból pont a legtapasztaltabbak, a rendszert a hátukon cipelők nem részesülnek.

2014. február 07. 16:15

Ezt Szelényi Zsuzsanna, az Együtt-PM szövetség politikusa, a baloldali összefogás országgyűlési képviselőjelöltje közölte pénteken az MTI-vel az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkárának sajtótájékoztatójára reagálva. Hoffmann Rózsa pénteken azt mondta, szeptembertől újabb pedagógus-béremelés várható, átlagosan mintegy 10 ezer forintos nagyságrendben nőnek a keresetek. Hozzátette: egy éven belül háromszor nő a pedagógusok bére, és a nagyobb teljesítményt díjazó, kiszámítható és tervezhető előmeneteli rendszer biztos életutat nyújt a pedagógusoknak.

Szelényi Zsuzsanna közleményében azt írta, hogy „az Orbán-Simicska rezsim oktatási főkormányzója” ismét hazudott a pedagógus-béremelésről, mivel nem minden pedagógus kapott emelést, abból a legtapasztaltabbak, a rendszert a hátukon cipelők nem részesülnek. Az ellenzéki politikus szerint a bérnövelés nem ismer el számos többletmunkát és extra erőfeszítést, nem ösztönöz nagyobb teljesítményre. Az életpályamodell részletei továbbra sem ismertek, sőt a kormány úgy vezette be azt, hogy a teljes koncepció nincs is kidolgozva – tette hozzá. Úgy fogalmazott: „az orbán-hoffmanni iskolarendszer egy súlyosan centralizált, befelé forduló ország kiépítését szolgálja”.

Szelényi Zsuzsanna közölte, az Együtt-PM a kormányváltás után megszünteti az államosítást az iskolarendszerben, így a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot is, felszámolja az állami pénzen fenntartott magánmonopóliumokat. Az ellenzéki pártszövetség azt ígéri, hogy az erkölcs- és hittan helyett több lesz a matekóra, az olvasás, a nyelvóra és a számítástechnika.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2014. február 08. 11:13
Én is tudok egyet,nost sitten van.Elsikkasztotta az osztálypézt meg az MSZP tagdíjakat.1.5 év letöltendő.
bini
2014. február 07. 22:22
Szelényinek elgurult a gyógyszere. Simicska mióta kormánytag? Mióta van kompetenciája az oktatáspolitikai államtikárságon.
DrFülig Jimmy
2014. február 07. 17:46
Ennyire hülye is csak a kedves vezető lehet,pénzt minek bíz a számolni sem tudó eltolcsyra!Még 1 birkának is átmegy ha nem annyi pénzt kap mint amit ígértek!Pénz helyett csak a gyagyakampány megy!
persephone
2014. február 07. 17:41
Igazgatóhelyettes vagyok egy elismert iskolában. Nekem csökkent a fizetésem és így volt ezzel helyettes kollégám és Igazgató Úr is. Egyedül Ő kapott kompenzációt augusztus 31-ig, azt majd akkor megvonják Tőle,neki akkor csökken majd a bére. Jellemzően azok kaptak magasabb emelést, akik a kötelező óraszámot teljesítették, munkájuk nem volt annyira kiugró, hogy ezért minőségi keresetkiegészítést kaptak volna és semmi pluszt nem vállaltak. Aki többletmunkát vállalt és olyan minőségben dolgozott, hogy ezért keresetkiegészítést is kapott, annak az emelkedés töredéke volt az előbb említett kollégákénál. Csak gratulálni tudok Kedves Államtitkár Asszonynak, aki a minőségi oktatást azzal kívánja ösztönözni, hogy a kiemelkedő teljesítményt nyújtókat anyagilag kevésbé teszi érdekeltté és azokat díjazza, akik alaphangon eltanítgatnak. Az ő fizetése bezzeg konkrétan 30%-kal ment fel, ez teljesen beleillik a képbe, nem a teljesítmény számít és a minőség. Az én fizetésem igazgatóhelyettesként 10.000 Ft-tal magasabb, mint az azonos kategóriában dolgozó kolléganőmé. Mit is vár el ezért Államtitkár Asszony? Minőséget? :-DDD Szögezzük le: Nem jó ma Magyarországon élni. Lebutított emberkép mentén hozott döntések, melyek megkeserítik a kicsit is gondolkodók életét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!