A német megszállás emlékműve ellen tiltakoztak

2014. február 01. 17:00

Flashmobbal tiltakoztak civilek és a baloldali összefogás pártjai a fővárosi Szabadság térre tervezett német megszállás emlékmű és a szélsőséges, rasszista megnyilvánulások ellen szombaton.

2014. február 01. 17:00

A szocialista Hiller István azt mondta: azért vannak itt, mert normális, nyugodt Magyarországot szeretnének. Kiemelte: negyed százada azt gondolták, hogy a szabadság terei nőni és bővülni fognak, azonban nem ez történik, nem bővülnek, hanem szűkülnek.

A demonstráción több százan vettek részt, a volt tv-székház előtti füves területen állók magasba tartott tábláin a többi között: „Történelemhamisítás”, „Szellemi kútmérgezés”, „Hogyan juthattatok idáig?”, „Fidesz, benyaltál a Jobbiknak?” volt olvasható. Magyar Fruzsina dramaturg és a Tolerancia Facebook-csoport által szervezett flashmobot egyebek között azért tartották, hogy a kormány ne engedélyezze több szélsőjobboldali szervezet február 8-i megemlékezését a becsület napjáról, és vonja vissza a német megszállás emlékművének engedélyét.

Az MTI fényképe alapján a PM-es Karácsony Gergely, a DK-s Vadai Ágnes és a liberális Popper Gábor is részt vett a flashmobon, más néven villámcsődületen.

Összesen 331 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2014. február 02. 17:43
és?
catalina9
2014. február 02. 14:03
Negue [Hozzászóló kiszűrése] 2014. február 2. 13:41 Kik ezek egyáltalán?" Ballibák!
Negue
2014. február 02. 13:41
Kik ezek egyáltalán?
catalina9
2014. február 02. 13:10
Papuska http://www.kerfer.eoldal.hu 2014. február 2. 12:49 Végig olvasva az itteni hozzászólásokat, meghallgatva a nyilatkozatokat még mindig nem értem a dolgot. Hogy mit nem értek? Mit jelent az, hogy bűnös nép?" Semmit nem jelent, a ballibák próbálnak egy kis bűntudatot kelteni, de már nem sikerül nekik, ezért hisztiznek egy sort.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!