Lefejezte az MLSZ az utánpótlás-vezetést

2014. január 21. 13:59

Távozik Nyilasi Tibor, Both József és Róth Antal, valamint a férfi utánpótlás szakág összes szövetségi edzője.

2014. január 21. 13:59

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége hétfőn felmentette Nyilasi Tibor sportigazgatót, Róth Antal U21-es vezetőedzőt, továbbá kezdeményezte Both József szakmai-képzési igazgató, valamint a férfi utánpótlás szakág összes szövetségi edzőjének felmentését.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint „a felmentett személyek mindegyike elhagyja az MLSZ-t, kivéve a hetvenszeres válogatott Nyilasi Tibort, akinek munkájára a továbbiakban más területen, a labdarúgás népszerűsítésében számít a szövetség”.

Bár az elmúlt három évben a korosztályos válogatottak játékszínvonala és eredményessége egy-egy mérkőzésen vagy tornán időnként elfogadható és reménykeltő volt, de kiváló eredménnyel járó lényeges vagy tartós változás a megelőző időszakhoz képest nem történt” – áll az MLSZ indoklásában.

Két szakember, a júliusi, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatottnál dolgozó Mészöly Géza és Pisont István maradhat a posztján „tekintettel a felkészülésre rendelkezésre álló idő rövidségére”.

Vágó Attila, a női nemzeti együttes szövetségi kapitánya lemondott posztjáról. Az MLSZ a válogatott gerincét adó klubok és a szakvezető viszonyának megromlására hivatkozva tudomásul vette Vágó távozását.

„Az MLSZ a megüresedő tisztségekre várhatóan a következő, februári elnökségi ülésen, és az azt követő napokban jelöli ki az új szakembereket, akikkel szemben magas elvárásokat fogalmaz meg a magyar labdarúgás fejlődése érdekében” – olvasható az MLSZ állásfoglalásában.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2014. január 21. 17:35
Bölcs dolog, de nem szabad elfelejteni azt, hogy egy válogatott edző "hozott anyagból főz". A fiatalokkal állandóan foglalkozóknak külföldi edzők bevonásával intenzív továbbképzéseket kellene szervezni, amelyek végén le is "kellene vizsgáztatni" őket, és az alkalmatlanokat elküldeni.
freehckr
2014. január 21. 15:01
Jó kezdet, a probléma csak az, hogy az MLSZ vezetése marad, pedig a takarítást ott kellett volna kezdeni...
orangeután
2014. január 21. 14:53
ezek a barmok azt se tudják, hogy inkább stadiont kell építeni? attól lesz majd foci!
gyurmandia73
2014. január 21. 14:43
Itt volt az ideje. Néhány hét és elkészül az utánpótlás képzésről is az elemzés, amit egy független és tekintélyes belga cég készít. Ott még lesznek érdekes és/vagy megdöbbentő dolgok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!