Hétvégén véglegesíti jelöltjeit és listáját az LMP

2014. január 24. 16:54

Az LMP szombaton és vasárnap Budapesten tartja kétnapos jelöltállító kongresszusát, amelyen a tervek szerint döntenek az országgyűlési és az európai parlamenti (EP-) választási listák sorrendjéről, továbbá a párt választási programját is elfogadják.

2014. január 24. 16:54

Az LMP mostani, szám szerint 27. kongresszusán a szombati politikai megnyitóbeszédek után bemutatkoznak azok a politikusok, akiket korábban az országgyűlési választási lista első harminc helyére jelöltek. Miután akkor még nem állítottak fel közöttük sorrendet, a szavazásra jogosult résztvevők döntenek a listavezető személyéről és arról, hogy a harminc jelölt a lista melyik helyére kerüljön – mondta el az MTI-nek Szél Bernadett. 

Az ellenzéki párt társelnöke hozzátette, arról is szavazni fognak, hogy állítanak-e miniszterelnök-jelöltet. Emellett megerősítik a jelöltségét azoknak az egyéni választókerületekben induló politikusaiknak, akiknek az esetében ezt még nem tették meg.

A hétvégén az LMP az európai parlamenti listájáról és annak vezetőjéről is dönt. 

Szél Bernadett közlése szerint a szavazások eredménye várhatóan vasárnap kora délutánra derül ki, és ezt követően a nyilvánosságnak is bemutatják a 106 egyéni képviselőjelöltjüket.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2014. január 24. 21:16
"Szél Bernadett közlése szerint a szavazások eredménye várhatóan vasárnap kora délutánra derül ki, és ezt követően a nyilvánosságnak is bemutatják a 106 egyéni képviselőjelöltjüket." A nyugati Szelet várják, hogy összefújja...
Zsolt75
2014. január 24. 19:22
Holnapra ezért szerveztek tüntetést. Ott fognak toborozni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!