Bajnai kudarcát jelzi az ellenzéki megállapodás

2014. január 09. 12:54

Politikai elemzők szerint Gyurcsány Ferenc bevonásával biztosan nem fog tudni új szavazókat megszólítani az ellenzéki összefogás.

2014. január 09. 12:54

Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője, illetve Lánczi Tamás, a Századvég kutatási igazgatója elemezte a szerdai az ellenzéki összefogás-történt szerdai legújabb fordulatát, amelynek értelmében az MSZP és az Együtt-PM közös listát állítanak majd, és a DK-t is bevennék az együttműködésbe.

A Political Capital vezető elemzője szerint mindez Bajnai Gordon kudarcát jelzi, nem tudott ugyanis nagyobb támogatottságra szert tenni, mint a DK. Ezzel Lánczi Tamás is egyetértett, hozzátéve, hogy egy választási vereség esetén Bajnainak nem biztos, hogy szüksége lenne a parlamenti mandátumára. Lánczi szerint a mostani stratégia alapvetően inkább a veszteségek minimalizálásáról szól, nem pedig a győzelemről. 

Úgy véli, Gyurcsány Ferenc bevonásával egyébként sem lehet új szavazókat megszólítani, jobboldalról átcsábítani pedig végképp nem.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. január 09. 23:01
Tegye fel a kezét, aki kudarcként éli meg, hogy némi közszereplés árán 100 millió dollárt költhet el!!!!
S0ma
2014. január 09. 20:38
Bajnai és Gyurcsány játszik a baloldallal. Ha Megyóval bejött nekik, bejöhet Mesterházyval is. Ők csak erősödtek ezzel az összefogásosdival.
kuwiq
2014. január 09. 20:13
Megint nem látjuk a fától az erdőt. Bajnai pénzért megtesz bármit. Ezt is. Mérget vehet rá bárki, hogy most sem fizetett rá. A többi meg kit érdekel? Amikor komolykodik, csak a röhögését fojtja vissza. Amíg ment a bábszínház, lehívogatta a pénzeket a Haza és Haladás (Széchenyi forog a sírjában, mint egy túlpörgetett turbina) nevű alapítványába, csaknem 100 millió dollár landolt nála. Persze, elköltötte, mindenféle nemes célra. Hídra a Dunán, a baromfitenyésztés feltámasztására Hajdú-Biharban, stb-re. Konferenciákra, meg hasonlókra, felfoghatatlan összegekért bérelt konferenciatermeket szállodákban, hívott meg előadókat stb. Meg az amatőrnek látszó videókat is meg kellett fizetni.... Hogy, hogy nem, pillanatok alatt elfogyott a pénz. Kecskére bízták a káposztát a Charles GÁtiék.
szabadhajdu
2014. január 09. 19:38
Éljen a Lúzer szövetség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!