Áfacsalás miatt emelt vádat az ügyészség

2014. január 06. 19:54

Hét és fél milliárdos adócsalás miatt emelt vádat 21 ember ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. Szlovákiába, majd onnan vissza Magyarországra szállították az árut, persze csak papíron.

2014. január 06. 19:54

A vádlottak 2008 és 2011 között haszonszerzésre törekvő, csalárd számlázással foglalkozó bűnszervezetet működtettek, és meg nem történt vagy belföldön megtörtént adásvételt a fuvarokmányokon és a számlákon hamisan uniós tagállamok közötti tranzakciónak feltüntetve, illetve fiktív ügyletek utáni áfa levonásával okozták ezt a kárt, áll a vádiratban.

A vádirat szerint ehhez a csoporthoz kapcsolódott annak a két, különösen jelentős kárt okozó csalással is vádolt győri kereskedőnek a ténykedése, akik abdai cégükben az áru pörgetésével, azaz a termékek fiktív áfás megvásárlásával, majd adómentesen történő Szlovákiába vitelével, illetve valótlan számlák benyújtásával ugyanebben az időszakban összesen 1,3 milliárd forintnyi általános forgalmi adót igényelt vissza jogosulatlanul.

Az ügyészség közleménye szerint az ügyészség a vádlottak többsége esetében fegyházban vagy börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kálmán Szolga
2014. január 07. 00:03
Rikki a frencsájz az hogy te is lehetsz CBA csak kell hozzá legyen min 200nm-es eladóterű üzleted és kereskedelmi végzettséged és ~1 millió Ft-od amit a CBA csoporthoz csatlakozásért kérnek Meg persze még jópár (tiz) millió amiből telerakod pultal, hűtővel de legfőképp árúval a 200+nm-ert
Kálmán Szolga
2014. január 06. 23:58
Látom legalább 2 olajszőkitő még ébren van és adja a minuszokat az igazsáfgra:))
Kálmán Szolga
2014. január 06. 23:55
Ja megvam 4: Orbán azt mondta hogy az áfa csalókat meg kell büntetni Mivel Orbán 23 éve hazudik - támgatjuk a mezőgazdaságban a kis és középgazdaságokat, a hirtv-n 10 éve megy a Soroló, kábitásnak, Románia eu-s csatlakozását csak a székely autonómia megadás után támogatjuk, mondta Tusnádfürdőn, senkit sem hagyunk az út szélén, 2 hét alatt rend lesz, támogatjuk a kis és középvállalkozásokat a multikkal szemben etc. etc , etc- logikusan feltételezhető hogy elsumákolják az igazi nagyhalak megtalálását
Kálmán Szolga
2014. január 06. 23:50
Krimikedvelők és/vagy értelemmel rendelkező emberek már kezdik összerakni a mozaikokat ahogyan egy nyomozó-felúgyelő a filmekben Mik a közvetett bizonyítékok arra hogy a (mindenkori) hatalom tud az áfa csalásokról 1: Nem akarnak viszgálóbizottságot felállitani holott egy ártatlanul megvádoltnak legelemibb érdeke hogy az igazság kiderüljön Ki is mondta hogy nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani? 2: Horváth ellen 3 nyomozás is folyik, miközben az általa beadott iratok alapján csak 1 3: 1.5 hónap alatt ez már kb a 3.-ik óriási, több mint 1 Milliárdos áfa csalási leleplezés, Red Bull-t ittak a hatóságok hogy igy begyorsultak? Késő van, több nem jut az eszembe valaki folytassa:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!