A kettős mérce bukása

2013. december 30. 08:28

Most üt vissza az a kettős mérce, amit nemcsak Magyarországgal, hanem az egész régióval szemben erőfölényből alkalmaznak évek óta a brüsszeli bürokraták.

2013. december 30. 08:28
Szabó Anna

Kínos lenne elismerni, hogy eközben a brüsszeli központból kezdettől fogva fölényesen lekezelt Magyarország visszaadta az IMF-hitelét (amelyre hat uniós tagállam még mindig rászorul), és hogy nálunk végre bekövetkezett a növekedési és a hitelezési fordulat. Az átmeneti fellendülést emlegetők tekintsenek rá a közel kétszázalékos pluszt mutató GDP-adatokra, amelyeket már nem lehet kizárólag a kegyes időjárással magyarázni, a pozitív folyó fizetési és külkereskedelmi mérlegre, a javuló foglalkoztatási, fogyasztási, kiskereskedelmi és ipari mutatókra és az egy százalék alatti inflációra. Mindez együttvéve már igaz javulásra utalhat, amelyet azonban még mindig csak a 2009–2010-es katasztrofális helyzethez viszonyítva lehet értelmezni.

Mert ha nem alkalmazunk kettős mércét, akkor a diadaljelentéseknek sem itthon, sem az EU-ban nincs helyük.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peterd127
2013. december 30. 12:43
az probléma hogy nem bukott el, hanem él és prosperál
tóth mária
2013. december 30. 11:37
potyka csőlátásával NEM ÉRDEMES vitatkozni, ő csak mantrázza a hülye szövegeit!
56október
2013. december 30. 10:53
Nem a mércének kellene itt visszaütni, hanem végre nekünk, rendes parasztos-magyarosan. Ideje lenne!!
Csigorin
2013. december 30. 10:12
Utolag is megkovetem Matolcsyt. Elso eveben eleg szkeptikus voltam, meg en is ugy veltem hogy nincs mire orulni, a manyup penzzel egyutt konnyu pluszos koltsegvetest produkalni. De aztan csak jott az eredmeny a kovetkezo meg a rakovetkezo evben is. Utolag mar latom micsoda ellenszelben dolgozott az az ember, ezert ketszeresen is le a kalappal elotte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!