Sukoró-ügy: bíróság elé áll Joav Blum

2013. december 02. 08:41

Ma hallgatja meg a Szolnoki Törvényszék Joav Blum izraeli-amerikai befektetőt a sukorói kaszinóberuházáshoz kapcsolódó telekcsere ügyében indult büntetőperben.

2013. december 02. 08:41

Bánáti János, a befektető ügyvédje azt közölte: ügyfele megjelenik és tanúvallomást tesz majd a bíróságon. Blumot várhatóan az általa, valamint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által készített értékbecslésekről és a Gyurcsány Ferenccel történt egyeztetéséről kérdezik majd – írja a Magyar Nemzet.

Az ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletével vádol négy embert, köztük a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatóját, Tátrai Zsoltot, mivel 1,3 milliárd forintos kár érte volna az államot, ha a bíróság tavaly nem semmisíti meg a szerződést.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2013. december 02. 12:35
Mellesleg amint a hiradásokból ki lehetett venni Blumi belecsapott a lecsoba, s nem egészen úgy fütyült ahogy azt Gyurcsiék elvárták volna. Valami történhetett Lauder és Pataky találkozóján az USA Vállasztott Birósági meghallgatása közben. Mintha Blum azt mondta volna, hogy Gyurcsány vetette fel a telekcsere lehetőségét és utasította Tátrait, hogy nézen utána.....stb...stb. Nem fígyeltem rendesen, de felkaptam a fejem a háttér tv-nél mikor ez Volt. Lehet, hogy nem egészen ez Volt az értelme, de valami ilyesmi.
Arma Gedeon
2013. december 02. 12:29
Még a kuruc is ködösített itt: http://kuruc.info/r/39/45861/ "Így néz ki Joav Blum, a Sukorót közpénzből gyarmatosítani szándékozó zsidó" Nem így néz ki, ez vagy nem ő, vagy évtizedekkel ezelőtti képe az "óhaza" meglátogatása során. így néz ki ma saját internetes adatlapján, (a magyar sajtó ezt nem találja meg???): http://cafe.themarker.com/thumbnails/u/386/735/file_0_m.jpg afe.themarker.com/image/2388071/ Ha magát felpakolja a netre, a magyar sajtó miért nem fotózhatja?
SoukySanjay
2013. december 02. 12:24
Gondolom adnak neki utazási költséget,meg napidíjat.Mert megérdemli.
Messire
2013. december 02. 12:18
"Egy gyönyörű szép napon, még 2007-ben, mikor még a csillogó szemű Kóka János volt a gazdasági miniszter, Joáv szerzett magának (vagy kapott) egy belsős információt, mégpedig hogy a tervezés előtt álló M4-es autópálya nyomvonala merre is fog haladni pontosan. A térképet bogarászva Joáv úgy döntött, hogy a magyar gyümölcsnél nincs finomabb egész Európában, ezért úgy döntött, beruház egy magyar gyümölcsösbe. Vett is 183 hektár gyümölcsöst Albertirsa és Pilis között. Teltek-múltak a napok, hetek, Joáv fáradságos munkával kapálgatta, metszette 2007 őszén a frissen megszerzett kicsinyke gyümölcsösét, amikor nagy döbbenésre levelet kapott Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től: "A betyárját, vajon mit akarhat tőlem az állam?!" - tépte fel kapától megkérgesedett kezével Joáv izgatottan a levelet gyümölcsösében. "Tisztelt Joáv Blum! Az M4-es autópálya nyomvonala a legnagyobb sajnálatunkra az Ön gyönyörű gyümölcsösén halad át, emiatt a Magyar Állam igényt tart az birtokában lévő 183 hektárra! Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt." 2008 tavaszára fordult az idő, az első rügyek megjelentek Joáv szeretett gyümölcsösén. Hosszan tanakodott, hogy mitévő is legyen? Végül nagy-nagy elhatározásara jutott: váratlanul bejelentkezett Sukoróra és helyi lakos lett! Másrészt pedig elutazott Budapestre, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz, és közölte, hogy szívesen lemond a 183 hektár gyümölcsösről Magyarország fejlődése érdekében, de ... de cserébe szeretné megkapni a 70 hektárt Sukoró és a Velencei-tó között. A Nemzeti Vagyonkezelő közölte, hogy szívesen megvennék vagy kisajátítanák ezt a 183 hektárt, de Joáv kötötte az ebet a karóhoz, hogy csak a csere jöhet egyedül szóba. A Nemzeti Vagyonkezelőnél kiszámolták, hogy a 183 hektár gyümölcsös 800 millió forintot ér (4,3 millió / hektár), míg a kért 70 hektár vízparti telek 1,1 milliárd forintot (15,7 millió / hektár, vagyis 1570 forint / négyzetméter). De sajnos akadt még egy fránya szabály, amely Joáv és a Nagy Projekt útjában állt. Kis értékű ingatlanok esetében 15 százalékot meghaladó értékkülönbözet fölött nem lehet végrehajtani a területcserét, pályázatot kell kiírni az ingatlan értékesítésére, ám a különösen nagy értékű ingatlanok cseréje közvetlenül az MNV Zrt. vezetésének, illetve a vagyongazdálkodási tanácsnak a hatáskörébe tartozik. Joávra és a Projektre ismét rámosolyogtak az égiek. Pusztán a szerencse folytán, mindenfajta külső ráhatás nélkül a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot nem érdekelte a min. 27%-os értékkülönbség, és 2008. július 30-án jóváhagyta a cserét." http://vastagbor.blog.hu/2009/03/25/hogyan_szerezzunk_70_hektart
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!