Minden önkormányzati adósságot átvállal az állam

2013. december 02. 15:15

Pintér Sándor bejelentette: miután az önkormányzati törvény átalakult, a kormány úgy döntött, hogy a jogszabály bevezetésével átvállalja a településektől az adósságterhet.

2013. december 02. 15:15

Korábban a kisebb települések teljes adósságát már átvállalta az állam, a városok terheinek pedig nagyjából a felét vette át. Ez összesen csaknem 690 milliárd forintot jelentett.

A belügyminiszter elmondta: most az ötezernél több lakossal rendelkező települések maradék adósságát is átvállalják. Azt is hozzátette: az önkormányzati cégek adósságállományát az intézkedés nem érinti. 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hazug politikusok
2013. december 02. 21:48
Az államadósság 1500 milliárd forinttal nőtt akkor most.
gubenc
2013. december 02. 19:41
Olyan nincs, hogy az állam átvállal valamit. Mert az a gyakorlatban azt jelenti, hogy az adófizető állampolgárok vállalják át. A köszönő leveleket, plakátokat és emléktábláknak az egyes állampolgárok számár személyesen kellene készülnie. Kovács János állampolgár személyesen vállalt át k.b. 45 000 HUF adósságok a rosszul gazdálkodó önkormányzatoktól. KOVÁCS JÁNOS JOBBAN TELJESÍT. Legalábbis amíg bele nem döglik.
kitiltott
2013. december 02. 18:57
meséljetek balos fotelpartizánok miért nem jó ez nekünk.. na? nagyon kíváncsi vagyok az észérvekre Lehet hogy az a bajotok hogy a bankoknak "rosszabb" lesz mert az állammal kell majd tárgyalni és a nem pl: (gondolkodnom kell hol van "tiféle önkormányzata) szegedi polgármesterrel? ostobák..
HSL
2013. december 02. 17:22
ne a zemberek fizessék meg, ugye
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!