Feloszlatták az állami hírügynökséget Oroszországban

2013. december 10. 10:03

Putyin feloszlatta az orosz állami hírügynökséget. A feloszlatás oka a spórolás, illetve az állami média hatékonyabbá tétele.

2013. december 10. 10:03

Hétfőn a Kreml bejelentette, hogy feloszlatják az orosz állami hírügynökséget, a RIA Novosti-t. Helyét az Oroszország Ma (Rosszija Szivodnya) veszi át. A váltásnak három hónapon belül kell megtörténnie. Az új hírügynökség vezetője Dmitry Kiselyov televíziós személyiség lesz, aki a közelmúltban az Oroszországot érő külföldi támadásokról szóló konspirációival, valamint a homoszexualitás ellenes kommentárjaival hívta fel magára a figyelmet.

Sajtóhírek szerint a döntés hátterében az állhat, hogy az orosz elnök, Vlagyimir Putyin szeretne a sajtó felett szorosabb ellenőrzést gyakorolni. Az elnöki hivatal vezetője, Szergej Ivanov szerint valójában pénzspórolásról és az állami média hatékonyabbá tételéről van szó. Elmondta, hogy „Oroszországnak önálló független politikája van, és erősen védenie kell a nemzeti érdekeiket. Ezt nehéz a világ számára megértetni, de meg tudjuk csinálni, és meg is kell csinálnunk”

Hogy ez miként függ össze az állami hírügynökség feloszlatásával, az nem egészen világos.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
josip
2013. december 11. 00:51
Újra példát mutattunk! ... és Putyin látá, hogy a KisvezérVityának mennyire bejött az kézivezérlésű MTI, de az még jobban, hogy magyar sajtó és média csak és kizárólag az kézivezérelt MTI-től szerezheti be a híreket. És Putyi látá, hogy ez így jó, és megalkotá saját hírügynökségét Vityáénak hasonlatosságára. zdorov'ye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!