Elítélték Keller Lászlót

2013. december 18. 09:35

Nem jogerősen egy év próbára bocsátott a Keller Lászlót a bíróság hivatalos személyként elkövetett személyes adattal visszaélés bűntettének kísérlete miatt. A volt MSZP-s államtitkár jogtalanul akart személyes adatokat szerezni vadásztársaságoktól.

2013. december 18. 09:35

Hivatalos személyként elkövetett személyes adattal visszaélés bűntettének kísérlete miatt bűnösnek mondta ki, és egy év próbára bocsátotta a Fővárosi Törvényszék első fokon Keller László egykori MSZP-s közpénzügyi államtitkárt – írja a Magyar Hírlap.

Az ítélet szerint Keller 2004-ben soron kívüli vizsgálatot kezdeményezett egyes Somogy megyei vadászatokkal kapcsolatban, hogy megtudja, fizettek-e a vadászatért a politikában, gazdasági életben közismert személyek, ezért különböző dokumentumokat kért be az érintett vadásztársaságoktól.

A bíróság szerint Kellernek nem lett volna joga a személyes adatokat is tartalmazó információk megismerésére, a sértetteknek pedig jelentősen sérültek volna az érdekei, ha neveik, kapcsolataik nyilvánosságra kerülnek. A volt államtitkár viszont mindent megtett ezen infók megszerzéséért és nyilvánosságra hozataláért, és csak azért nem sikerült, mert az adatkezelők megtagadták az adatszolgáltatást. Az ítélet nem jogerős, mivel Keller László fellebbezett ellene.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. december 18. 20:05
Röhej. "Személyes adattal visszaélés kísérlete" :D:D:D Megigényelte, aztán nem kapta meg. Nagyon komoly. Ki után is kutakodott? ;) Csak nem a legfőbb ügyész úr után?
hátakkor
2013. december 18. 15:06
Tömlöcbe ezzel a tökfilkóval!
enes
2013. december 18. 13:03
Maradt volna villamosmérnöknek.
cattus
2013. december 18. 12:43
Személyes adattal való visszaélés kísérlete, ennek felderítése tartott tíz évig? Tényleg komoly!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!