Petrétei: Sokkoltak az események

2013. november 05. 16:10

Petrétei Józsefnek, volt igazságügyi és rendészeti miniszterként fogalma sem volt arról, mit kell tenni a Szabadság téri tévészékház 2006. szeptemberi ostromának óráiban.

2013. november 05. 16:10

Ez Petrétei József tanúvallomásából derült ki, amelyet a rendőri vezetők elleni büntetőper keddi tárgyalásán tett a Fővárosi Törvényszéken. Petrétei elmondása alapján igazságügyi és rendészeti miniszterként fogalma sem volt arról, mit kell tenni a Szabadság téri tévészékház 2006. szeptemberi ostromának óráiban. Nem véletlen, hogy másnap benyújtotta a lemondását, hiszen sokkolták az események.

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján azt mondta: nem Petrétei Józsefet, hanem Gyurcsány Ferencet minősíti az, hogy a volt igazságügyi miniszternek saját bevallása szerint fogalma sem volt, mit kell tenni tévészékház ostromának óráiban. Hozzátette: Petrétei József szavai is csak annak a bizonyítékai, hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya sem erkölcsileg, sem más szempontból nem volt alkalmas az ország vezetésére.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2013. november 05. 19:30
"Amikor a bíró felvetette, hogy valakinek csak kellett volna döntenie, a volt miniszter úgy felelt: erre nem tud mit mondani. Mint ahogy azt sem tudta a tanú, hogy ki volt a helyszínparancsok a Kossuth téren a vádbeli események idején." "Arra a kérdésre, hogy a miniszterelnöknek milyen ráhatása volt az eseményekre, az egykori miniszter úgy reagált: ezt tőle kellene megkérdezni, mire a bíró jelezte, hogy erre sor kerülhet." Déri Balázs, október 31-én: ""én adtam át a hvg.hu munkatársainak a videófelvételt, melyről senkit nem tájékoztattam,... A találkozókor nem tudtam, hogy manipulált felvételről van szó, és a videóval kapcsolatban egyéb információim sem voltak. " 1. senkit nem tájékoztattam 2. nem tudtam, 3. egyéb információim sem voltak. Ezt az embert Nürnbergben felmentették volna, talán ki is tüntetik..." Ez Dérire vonatkozott, Petrétei szerintem valahol sejtette, mibe csöppent, mikor beállt Gyurcsány csapatába, ám azt hitte, letelik a miniszterségének az ideje, aztán visszamegy tanítani a "demokráciát". Hát nem így történt, ezért Magyarország nagy árat fizetett. Annak idején, 1994-ben a Napkeltében megkérdezték Boross Péter volt miniszterelnöktől, mi a véleménye az akkor alakult Horn-kormányról. Boross ezt válaszolta: "Ami a különbséget illeti az Antall- és a Horn-kormány tagjainak felkészültsége között, az intellektuális vonatkozásban a legkirívóbb." És hol volt a Gyurcsány-alakulat még Hornéktól is...
marko11
2013. november 05. 18:49
Petrétei a kritikus órákban háromszor vagy négyszer is beszélt telefonon Gyurcsány Ferenccel, és helyzetértékelést adott. Arra a kérdésre, hogy a miniszterelnöknek milyen ráhatása volt az eseményekre, az egykori miniszter úgy reagált: ezt tőle kellene megkérdezni, mire a bíró jelezte, hogy erre sor kerülhet. http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/petretei-a-teve-szekhazanak-2006-os-ostromarol-fogalmam-sem-volt-mit-kell-tenni
Bang Jensen
2013. november 05. 18:28
Petrétei is KISZ vezető volt Gyurcsánnyal együtt Pécsett. Hová tübk a pPécsi KISZ Bizottság vagyona? Másik húzásuk: még közvetlenül a bukásuk előtt is nagy összeget gyűjtöttek össze az iskolákban nicaraguai autóbuszra. Kérdem: hol a pénz, hol az autóbusz?
heep
2013. november 05. 18:16
"hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya sem erkölcsileg, sem más szempontból nem volt alkalmas az ország vezetésére." Ez igaz, csak ne a Zsigó mondaná. Mert ha ő azt mondja, hogy süt a nap akkor én visszamegyek az esernyőmért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!