Már beszélhet Szilvásy a Portik-találkozók titkáról

2013. november 30. 08:39

Az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója a Portik-Laborc találkozók ügyében felmentette titoktartási kötelezettsége alól Szilvásy Györgyöt. A parlamenti vizsgálóbizottság december 10-én hallgatja meg ismét a volt minisztert.

2013. november 30. 08:39

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatója felmentette titoktartási kötelezettsége alól Szilvásy Györgyöt – írja a Magyar Nemzet. A döntésről Göbölös László dandártábornok pénteken levélben értesítette a parlament nemzetbiztonsági bizottságának LMP-s tagját, Mile Lajost. A politikus, mint a Portik Tamás és Laborc Sándor kapcsolatát vizsgáló ténymegállapító albizottság elnöke, szerdán fordult az AH vezetőjéhez Szilvásy ügyében. A Gyurcsány-kormány egykori titokminisztere korábban azzal hárította el a volt főigazgató és az Energol Rt. egykori vezetőjének kapcsolatára vonatkozó kérdéseket, hogy köti a titoktartás, és nincs felhatalmazása arra, hogy államtitkot képező információkat közöljön a testület tagjaival.

Mile Lajos a Magyar Nemzet érdeklődésére azzal erősítette meg a felmentés tényét, hogy a Göbölös Lászlótól kapott válasz alapján egyeztetett Szilvásy Györggyel, aki ígérete szerint a testület december 10-i ülésén válaszolhat kérdéseikre.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balint60
2013. november 30. 12:59
Ocsmány, cinikus és átlátszó politikai színjáték az egész Szilvássy ügy. A NAV botrányból nem lehet vizsgálóbizottság, mert azzal már foglalkozik az ügyészség. És a Szilvássy-üggyel? Azzal már nem csak az ügyészség, hanem a bíróság is "foglalkozik" méghozzá igen sajátos módon; évente egyszer van egy-egy kurta-furcsa meghallgatás, majd gyorsan hosszú hónapokra elnapolják a tárgyalást... A Mile-bizottság meg miért is ül össze, ha tudván tudják, hogy a meghívott nem beszélhet? Sanda politikai játszma az egész; húzzuk el és lebegtessük az egészet, hogy kitartson a választásokig.
Alarik
2013. november 30. 11:56
És a róka majd nyilván őszintén válaszol is a kérdésekre. Ja, simán :D
kálmi
2013. november 30. 11:53
Beszélhet, de nem fog. Amikor ezt a palit meglátom mindig eszembe jut a gyerek koromban olvasott, a Toldi átköltéséből ez a néhány mondat: " és jött György, Miklós rókalelkű bátyja, aszott seggén lóg szattyán gatyája..."
kuwiq
2013. november 30. 10:14
Már csak az a kérdés, hogy emlékszik-e amnéziás elvtárs valamire, vagy nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!