Van pénze a Sólyomnak, csak nem fér hozzá

2013. október 14. 10:36

A Napi Gazdaság információi szerint mintegy 160 millió eurója van a Sólyom Airways Kft.-nek egy bankban, amiből 30 millióval gazdálkodhatna is a légitársaság, de engedélyek híján nem tudnak hozzáférni a pénzhez.

2013. október 14. 10:36

A Sólyom Airways Kft.-nek mintegy 160 millió eurója van egy bankban, ez az 50 gépes üzemméret indulásához szükséges összeg; de mivel kezdetben csak 6 repülővel terveztek indulni, ezért 30 millió euró áll rendelkezésükre – tudta meg a Napi Gazdaság. Ehhez a pénzhez viszont csak akkor férhetnek hozzá, ha megkapják a AOC szakmai engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól. A lap szerint valószínű, hogy az ománi befektetők az engedélyhez kötötték a pénz lehívását.

A légitársaságnak még mindig nincs engedély. A Nemzeti Közlekedési Hatóság ezzel kapcsolatban a Napi Gazdasággal azt közölte: részletes tájékoztatást nem tud adni az ügyben, de azt megjegyezte, hogy az engedélyezéshez beérkezett anyagok mindig hiányosak, illetve nem megfelelők voltak, így hiánypótlásokra volt szükség, ami meghosszabítja az eljárás határidejét.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HUN alé
2013. október 14. 11:50
nekem is van félretéve pár száz millióm egy széfben csak már arra nem emlékszem hogy hol...
hátakkor
2013. október 14. 11:37
"engedélyek híján nem tudnak hozzáférni a pénzhez" akkor engedélyt kell szerezni.
StG
2013. október 14. 11:14
Már csak az a kérdés, hogyan viszonyul ez a hír ahhoz, miszerint megszakadtak a tárgyalások a befektetőkkel. Ezt egyébként Vágóék ismerték be. Tehát ha nincs befektető, nincs 160 millió sem a Sólyom számláján.
kamasuka
2013. október 14. 11:11
El kellene már dönteni, hogy kamu v. sem, mert 160 milla ájrót még Demo sem tudna lopni, max kamuból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!