Ragaszkodik az MDF-székházhoz a JESZ

2013. október 30. 15:39

Az MDF felhalmozott adóssága miatt december végén elárverezhetik a párt egykori székházát. Az MDF jogutód pártja, a Jólét és Szabadság elnöke, Makay Zsolt azt mondta: ennek ellenére nincs olyan opció, hogy kiköltözzenek a székházból.

2013. október 30. 15:39

Adósságkonszolidáció keretében árverési listára került a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) birtokában lévő, Szilágyi Erzsébet fasori egykori MDF-székház. Makay Zsolt pártelnök szerdán az MTI-nek azt mondta, a párt ennek ellenére nem készül költözni. Az MDF jogutód pártjának elnöke az után beszélt erről, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara honlapjára felkerült az árverésre bocsátott ingatlanok közé a pártnak a főváros II. kerületében lévő székháza, 140 millió forintos kikiáltási áron.

Makay Zsolt beszámolt arról, hogy az MDF-től csaknem egymilliárd forintos adósságot „örököltek”, amely 500 millió forint jelzálog alapú hitelből és 400-450 millió forintnyi számlatartozásból áll. Mint mondta, a JESZ adósságkonszolidációja három éve tart, ez alatt az idő alatt 200 millió forint fölötti adósságot sikerült visszafizetni.

A pártelnök elmondása szerint korábban is történt már végrehajtás ingó vagyon, például irodai eszközök esetében. Ilyenkor azonban vagy a pártalapítvány vagy a párt visszavásárolta az eszközöket, és ugyanezt tervezik a székházzal is. Vagyis ha a december 27-i árverésig a párt nem tudja rendezni az érintett adósságot, akkor „valamilyen formában” a párt is részt vesz az árverésen. Makay Zsolt hangsúlyozta, „nincs olyan opció”, hogy a párt kiköltözik a székházból.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2013. október 30. 17:20
Akáj a pucéj cigának, máj székházuk se JESZ!
nyugalmazott tanár
2013. október 30. 16:03
Mindent feléltek a tehetségtelen, levitézlett politikusok. SZDSZ, MDF, DK, ma már egykutya. Ha lenne bennük tisztesség, akkor visszafizetnék a felhalmozott adósságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!