Nem először vertek előállított személyt az izsáki kényszervallatók

2013. október 01. 21:37

Nem először követettek el hivatalos személyként bántalmazást az izsáki kényszervallatók, amikor agyonverték Bara Józsefet – írja a NOL.

2013. október 01. 21:37

A kényszervallatást végző két izsáki rendőrjárőr nem először követhetett el hivatalos személyként erőszakot, így a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség vádat emelt két bűnrészes kollégájuk ellen is – derül ki a NOL cikkéből.

A vádirat szerint a 27 éves B. Viktor és a 30 éves B. Csongor április 8-án jegyzőkönyv felvétele nélkül állította elő Orgoványról a 46 éves Bara Józsefet. Az izsáki őrsszobában több mint két órán át bántalmazták a férfit, aki belehalt sérüléseibe. A rendőrök azt akarták, hogy vallja be, ő tulajdonította el tavaly augusztusban egy orgoványi gazda stihlfűrészét. Mint a lopási ügy nyomozása során később kiderítették, Bara Józsefnek korábban is volt már stihlfűrésze, így meglehet, e tekintetben ártatlan volt.

A két rendőrjárőr korábban összesen négy előállított férfit bántalmazott az év első hónapjaiban. B. Viktor egy másik társával korábban is próbált egy férfit veréssel rávenni a vallomástételre. A negyedik, szabadlábon védekező járőr pedig korábban végignézte B. Viktor és B. Csongor egy veréses kényszervallatását, de nem lépett közbe. 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. október 02. 06:06
"Nem először követettek el hivatalos személyként bántalmazást az izsáki kényszervallatók," Nem az amerikai hadseregben kapták a kiképzésüket véletlenül? Esetleg megjárták Afganisztánt is?
vidorka
2013. október 02. 04:43
"Hogyan dolgozhatnak a Fradi Security tagjai között életellenes bűncselekmények miatt elítélt vagy azzal gyanúsított biztonsági őrök ? Ezt kérdezik Kubatov Gábor klubelnöktől. Rájár a rúd a Fradira - újabb botrány A fradimob.hu állítja, miattuk nem járnak családok mérkőzésre(fradimob.hu) Zagyva György Gyula, Jobbik képviselő szerint Kubatov Gábornak, a Ferencvárosi Torna Club elnökének felelnie kell erre a kérdésre. A jobbikos képviselő emlékeztetett: évekkel korábban a Hajógyári szigeten egy fiatalember belefulladt a Dunába, ami miatt két biztonsági őrt gyanúsítottak meg. Egyikük - B. Ádám Ferenc - nyolc hónapot töltött előzetes fogvatartásban és bár már szabadlábon van, emberölés gyanúja miatt jelenleg is zajlik ellene eljárás. Ennek ellenére a két héttel ezelőtti Ferencváros-Újpest (3-1) elsőosztályú labdarúgómérkőzésen a korábban meghalt fiatalember testvére felismerte B. Ádám Ferencet a Fradi Security ott dolgozó emberei között. Zagyva György Gyula fényképekkel igazolta állítását. Kiemelte: a vonatkozó törvények szerint aki ellen két év, vagy ennél hosszabb tartalmú szabadságvesztéssel fenyegetett szándékos bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás folyik, az az eljárás befejezéséig nem dolgozhat biztonsági őrként."
dobzselaci
2013. október 01. 22:08
Akkor vajon a két gyáva gyilkos fölött lévők ugyan miért vannak még hivatalban/szabadlábon? Ha tudtak róla, akkor azért, ha nem, akkor meg pláne. Most nem kéne mosogatni ezeket, több lenne a bizalom a yardok iránt, ha mernének belül is rendet tenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!