MSZP: Csőd szélére juttatták a kórházakat

2013. október 06. 13:57

AZ MSZP szerint hiába beszél Szócska Miklós államtitkár hatvanmilliárdos egészségügyi beruházásról, mert a kormány a csőd szélére juttatta a kórházakat, nincsenek rendben a dolgok.

2013. október 06. 13:57

Az MSZP szerint hiába próbál úgy tenni Szócska Miklós, mintha az egészségügyben is minden a legnagyobb rendben lenne: az Orbán-kormány a csőd szélére juttatta a kórházakat – reagált Tukacs István ellenzéki országgyűlési politikus vasárnapi közleményében Szócska Miklós nyilatkozatára.

 
Az egészségügyi államtitkár sajtótájékoztatóján jelentette be: uniós támogatásból mintegy 60 milliárd forint forráshoz jut az egészségügy, a pénzt kórházfejlesztésekre fordítják.
 
Tukacs István szerint ugyanakkor a „krónikus forráshiány és az egyre kevesebb itthon dolgozó orvos és szakápoló miatt megroppant a betegellátás”. A várólisták hosszabbodnak, a drága magánklinikák megfizetésére képtelen családok életkilátásai pedig rövidülnek.
 
Hangsúlyozta: a 3 év alatt az egészségügyből kivont több mint 300 milliárd forintot nem ellensúlyozta az államosítással megspórolt pénz, így a kórházak tartozása 2013 végére több mint 100 milliárd forint lesz. Van kórház, amely a kormány által utalt havi keretéből a béreket és járulékait tudja csak fizetni, vagyis gyógyszerre, kötszerre és egyebekre egy fillér sem marad – tette hozzá.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. október 07. 06:37
Ajánlott irodalom a hatvani kórház története. Dióhéjban az MSZP privatizálta és minden évben csődbe ment volna, de állami segítséggel kepickélt, végül tényleg csőd lett a vége. Ez a szocialista egészségügy.
Lajos_1
2013. október 06. 20:39
Már megint hazudnak.
imres
2013. október 06. 18:29
Ahol a párom dolgozik, ott híre sincs a csődnek. A kórházfelújítás ütemezés szerint zajlik. Az új berendezések jönnek. A babák (újszülött osztály) is megkapják azt az ellátást, amire szükségük van. A béremelések 2 ütemben, tavaly nyáron és idén szeptemberben is rendesen lezajlottak. A párom bére nettó 15 ezerrel nőtt. Jelenleg nettó 150 ezer. Ápolónőként. Van még kérdés, elvtársak?
Berecskereki
2013. október 06. 17:56
Van még képe az MSZP-nek vádolni? A Bokros-csomag áldásos hatása az egészségügyre. „Az intézkedések - elsősorban az elvonások - káros hatása leginkább az egészségügyben éreztette hatását. 1995-1998. között 1048 milliárd forintot vontak el az egészségügyből (az Egészségbiztosítási Alaptól) és ezzel több ezer ember korai halálát okozták, pld. azáltal, hogy életmentő műtétek elvégzése vált lehetetlenné anyagi okok miatt (17 ezer 108 beteggel több halt meg orvosi ellátatlanság miatt, a korábbi négy évi elhalálozásokhoz képest, az országos tisztifőorvos statisztikai adatai szerint! - KSM megjegyzése, P.L. KSH-adatai alapján).” Forrás: http://regi.fusz.hu/vakbarat/olvas.php?id=10819
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!