Lendvai: A szemlélettel van a baj

2013. október 09. 10:33

Az MSZP képviselője szerint tűrhetetlen, hogy amíg a határon túli gyermekekre 11 milliárdot költ a kormány, addig itthon gyermekek ezrei éheznek.

2013. október 09. 10:33

Lendvai Ildikó szocialista politikus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kifogásolta, hogy a kormány különbséget tesz a határon túli és anyaországi gyermekek között: míg előbbieknek alanyi jogon jár iskolakezdési támogatás, utóbbiaknak csak rászorultsági alapon.

Annak természetesen csak örülni lehet, hogyha módja van az anyaországnak arra, akkor támogatja a határon túli magyar nyelvű óvodába vagy iskolába, egyetemre, főiskolára járó gyerekeket, diákokat” ‒ mondta Lendvai, aki kiemelte, hogy a külhoniaknak járó 20 ezer forintos támogatás már a 2001-es státustörvény óta létezik. Éppen a szocialista kormányok alatt terjesztették ki a támogathatók körét a kétgyermekes családokról az egygyermekesekre ‒ emelte ki a szocialista politikus.

A baj az, hogy ezenközben itthon meg nemhogy nem adtak, hanem megvontak támogatásokat” ‒ mutatott rá Lendvai az általa felvetett probléma lényegére. Úgy véli, hogy a kormány ezzel ismét bebizonyította, hogy segítségnyújtás helyett inkább büntetni szeret. „Ez a szemlélet a baj: itthon segítség helyett büntetni ‒ ez sok mindenben látszik: hajléktalantörvénytől más szociális rendelkezésekig ‒, kint meg bőkezűnek lenni. És nem az utóbbi bőkezűség a baj, hanem az, hogy itthon meg elvontak” ‒ mondta Lendvai Ildikó az Egyenes Beszédben.

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2013. október 10. 20:24
Ezt a vén szipirtyót hol lehet kikszelni? Tipikus példánya az ocsmány ballib fajtájának.
khomeini
2013. október 10. 12:15
Miközben a Magyar Szocialista Párt miliárdokat kap az adóforintjainkból, aközben itthon gyermekek ezrei éheznek.
Maddox
2013. október 10. 07:33
Többek között a Lendvai banda impotenciájának tudható be, hogy engedték az erdélyi, felvidéki iskolarendszer szétlopását harmadik fél által. Ha minden intézmény visszakerülne a jogos magyar kézbe, akkor az erdélyi gyerek szponzorálhatná azt az oktatási rendszert, amit jelen határon belül szintén a Lendvai banda baszott szét. De hát erről szó sincs, az iskolát román kézre játszani, a határon belüli oktatást szétkúrni, ehhez értenek, aztán jön az ujjal mutogatás. Undorító, gennyes banda.
tóth mária
2013. október 10. 07:00
bsandor: igazad van! erre a nőre egy szó is több mint kellene. Jó reggelt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!