Főkonzulátust nyit Magyarország Mumbaiban

2013. október 18. 17:13

A Mumbai Magyar Főkonzulátus nyitóünnepségén Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a főkonzulátus egy-két hónapon belül megkezdheti működését, amely egy-két éven belül érezhető gazdasági eredményeket hozhat Magyarországnak. Szijjártó szerint a főkonzulátus megnyitása a keleti nyitás stratégiájának újabb sikerpontja.

2013. október 18. 17:13

Magyar főkonzulátus nyílik az indiai Mumbaiban (korábbi nevén Bombay). A főkonzulátusnak nagyon gyorsan a legmagasabb sebességi fokozatba kell kapcsolnia, hogy minél jobban és minél előbb érvényesíthesse Magyarország nemzetgazdasági érdekeit India második legnagyobb városában, az ország pénzügyi, kereskedelmi központjában – mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, a hivatalos indiai látogatáson tartózkodó magyar delegáció tagja a táblaavatással egybekötött nyitóünnepségen pénteken Mumbaiban.

Hozzátette, a főkonzulátus egy-két hónapon belül megkezdheti működését, amely egy-két éven belül érezhető gazdasági eredményeket hozhat Magyarországnak. A kormány a két ország közti kereskedelmi forgalom dinamizálódását és újabb magyarországi befektetések ösztönzését  várja az új képviselettől – közölte.

India egy hatalmas népességű ország rendkívül gyorsan bővülő gazdasággal és nagy piaci lehetőségekkel a magyar vállalatok termékeinek és szolgáltatásainak - hangsúlyozta Szijjártó Péter, kijelentve, hogy a dél-ázsiai ország kulcsszerepet tölt be a kormány keleti nyitás stratégiájának sikere szempontjából. Emlékeztetett: e stratégia lényege, hogy a világ gyorsan növekvő gazdaságaival és piacaival Magyarország a lehető legszorosabb stratégiai együttműködést építse fel, és azt folyamatosan erősítse. A mumbai magyar főkonzulátus megnyitása a keleti nyitás stratégiájának újabb sikerpontja – összegezte szavait az államtitkár.

Terényi János, Magyarország újdelhi nagykövete azt mondta, a magyar-indiai kapcsolatokat a globális tényezővé váló „új India” léptékének megfelelően kell átalakítani. Hozzátette: Magyarországnak van keresni- és kínálnivalója is Indiában, a gazdasági kapcsolatok területén pedig különösen.

A beszédek után Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Szijjártó Péter leplezte le az új főkonzulátus réztábláját.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Horst_Taplert
2013. október 18. 18:34
Ez a kulcs a gazdasági sikerekhez.
HSL
2013. október 18. 17:53
jól jár pár pezsgővedelő a poszttal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!