A szobordöntés miatt szólalt fel az EP-ben Gál Kinga

2013. október 08. 07:48

A fideszes EP-képviselő arra volt kíváncsi, miért nem szólaltak fel az Orbán-szobor ledöntésével kapcsolatban azok, akik máskor vélt sérelmek miatt felszólalnak. Gél Kinga szerint a szobordöntés meggyalázta a miniszterelnök méltóságát.

2013. október 08. 07:48

Orbán Viktor hungarocellből készült szobrának ledöntéséről beszélt az Európai Parlamentben Gál Kinga fideszes EP-képviselő hétfő este a strasbourgi plenáris ülésen. A képviselők számára a napirendtől független témák felvetésére szolgáló úgynevezett egyperces hozzászólások keretében a kormánypárti EP-képviselő hiányolta, hogy azok a képviselőtársai, akik máskor felemelik a szavukat, mert úgy vélik, hogy valahol valakinek sérült az emberi méltósága, most, amikor a szobordöntés „a néppárti magyar miniszterelnök méltóságát gyalázta meg”, nem hallatják a hangjukat.

Ez a mérhetetlenül primitív, erőszakra buzdító, az európai politizáláshoz nem méltó magatartás mindenképpen elítélő szót érdemelne itt mindazok részéről, akik máskor hangos kifakadással védenek vélt sérelmeket is, emberi méltósághoz való jogot követelve” – jelentette ki Gál Kinga. Feltette a kérdést a baloldali és a liberális képviselőknek, most miért nem határolódnak el „a baloldal ilyen erőszakos és szélsőséges politizálásától”. „Ennél mélyebbre ugyanis a politika már nem süllyedhet” – zárta hozzászólását a fideszes politikus.

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Monkey4you
2013. október 08. 17:09
Nincs ebben a kis országban valahol még egy Lenin szobor, amit le lehetne dönteni? Vagy egy kádár kép, amit le lehetne köpni? De nem muszáj a múltban keresgélni, vannak élö taplók is a vörös gárdából akiket legalább egyszer picsán lehetne rúgni, úgy népörvendeztetésként!!!
tóth mária
2013. október 08. 17:06
Nem tudom mért háborodtak fel a libsik, Kinga jól tette, hogy szólt. Annál is inkább ,mert egy német újságban már írtak róla és az angol Tv/BBC v.CNN-már nem emlékszem/ foglalkozott ezzel az üggyel! Capise?
liberálzöld.
2013. október 08. 16:33
És ehhez mit szól ez a kis érzékeny lekületű fityesz-liba? http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/5565_harom_akasztas_bajnainak
bigyomail
2013. október 08. 13:39
Ha ennyire bántja a képviselő asszonyt, hogy vannak, akik csak egyes esetekben szólalnak fel, akkor, hogy igazán hiteles legyen, a felszólalás első felében jobb lett volna idézni az ő felszólalását, amiben elítélte a Gyurcsány-bábú felgyújtását. Mert így az ember azt hihetné, hogy olyan dolgot kér számon máson, amit maga sem tart be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!