Nem szavaz a Médiatanács elnökéről a PM

2013. szeptember 09. 14:56

A Párbeszéd Magyarországérthoz (PM) tartozó képviselők nem vesznek részt azon hétfői, parlamenti a szavazáson, amely arról dönt, hogy a Médiatanács elnökévé választják-e Karas Monikát, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vezetőjét ‒ jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely.

2013. szeptember 09. 14:56

A független képviselő emlékeztetett arra, hogy amikor Orbán Viktor miniszterelnök Karas Monikát jelölte az NMHH élére, akkor kérték Áder János köztársasági elnököt, hogy ne nevezze ki a jelöltet.

A politikus azt mondta, hogy a Médiatanács megalakulása óta „súlyos veszteségeket szenvedett el a magyar média szabadsága”. Hozzátette: Karas Monika életútjában semmi nincsen, ami alapján arra lehet következtetni, hogy ez a helyzet érdemben javulni fog, szerintük a jelölt esetében „egy Csurka Istvánhoz közeli újság és a Simicska‒Nyerges médiabirodalom” jelenti a referenciát ahhoz, hogy ellássa a hivatalt. Attól félnek, hogy a „Médiatanács továbbra sem a magyar média sokszínűségének az ügyét fogja szolgálni, hanem a Fidesz politikai és Simicska Lajos gazdasági-üzleti érdekeit” ‒ mondta Karácsony Gergely.

Elmondta, egy marionettbábut küldenek Karas Monikának, amely mellé egy levelet is mellékelnek, amelyben leírják: az a dolga, hogy a közmédiát és a média egészét a vélemény- és sajtószabadság jegyében képviselje, nem pedig az, hogy „bábuként kiszolgálja a politikai és gazdasági érdekeket”.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2013. november 21. 12:24
A PM tagjainak és választóinak köszönhető, hogy a párt LMP néven most szavazhat.
drkovax
2013. szeptember 11. 09:26
És erre mi a bizonyíték ? Ha azzal a 30-cal kevesebb szavazattal - amit a PM (feküdjünk össze Bajnaival) politikája hozhatott az LMP-nek - kevesebbel számolunk, az LMP akkor is ott lenne a parlamentben, sőt akkor teljes létszámban ...
tango47
2013. szeptember 11. 09:26
Úristen, most mi lesz? Összedől a demokrácia?
cöfös civil
2013. szeptember 11. 09:26
Ami nemfidesz, arra nem nyálzol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!