Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

No jó, és hogyan tovább?

2013. szeptember 16. 18:54

A szlovákiai magyar politikai képviseletnek NEM SZABAD az MKP és a Híd mindenkori viszonyáról szólnia!

2013. szeptember 16. 18:54
Lovász Attila

„Mert ITT ÉS MOST kell abbahagyni a másikkal való kiemelt törődést, mert nem sima politikai harcról van itt szó, hulljon a férgese alapon, hanem – persze ha vállalják – egy olyan politikai harcról, ahol mindkettőnek vannak természetes politikai partnerei, akik közös ügyekben hol mindkettő szövetségesévé, hol ellenfelévé válhatnak.

Olyan harcról, ahol mítoszokat és előítéleteket kell lerombolni folyamatosan úgy, hogy közben a saját előítéleteink és mítoszaink is górcső alá kerülhetnek és zavaróak lehetnek. Bonyolult politikai küzdőtér a kisebbségi, ahol sok mindent lehet, de alapvetően egy dolgot KELL: az okos kompromisszumokat megtalálni – önmagunkkal, szlovákokkal, magyarországi magyarokkal, többi kisebbséggel. Nos, az ide vezető utak, módszerek, eszközök tárgyában az elmúlt hétvégén nem lettünk okosabbak.”

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. szeptember 17. 02:29
Ennyi semmitmondással elmehetne politikusnak.
KannibálTatárÚr
2013. szeptember 16. 19:26
Nem sokat mondasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!