LMP: Magyarország nagy folyóinak elszennyezése nem román belügy

2013. szeptember 22. 10:19

A Lehet Más a Politika (LMP) szerint a magyar kormány továbbra sem képes határozott hangú állásfoglalásra Verespatakkal kapcsolatban. Az ellenzéki párt sürgeti a ciános technológia romániai betiltását, és közös európai fellépést szeretne a 2000-es tiszai ciánkatasztrófához hasonló balesetek megelőzése érdekében.

2013. szeptember 22. 10:19
Szél Bernadett, az LMP társelnökének vasárnap az MTI-hez eljutatott közleményében leszögezte: a Kárpát-medence környezetbiztonságának garantálása Magyarország számára kiemelt politikai kérdés, amelyben nincs helye időhúzásnak és mellébeszélésnek. Az országgyűlési képviselő arra kérte a pártokat és a képviselőket, csatlakozzanak a tiltakozáshoz, a kormányt pedig arra, hogy cselekedjen. 
 
Emlékeztetett arra, hogy a környezetvédők és az állampolgárok már harmadik hete tüntetnek Romániában és világszerte. Az LMP szerint Magyarország nem hagyhatja magára a Kárpát-medencei ciános aranybányák megnyitása ellen fellépőket: Magyarország nagy folyói vízgyűjtőinek elszennyezése nem román belügy, a tüntetők magyar érdekeket is képviselnek, a céljaik iránt nem lehet közömbösnek lenni – közölte.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2013. szeptember 22. 21:41
Lomposok és a zöld gondolatok... Ennél messzebb a két eszmeiség nem lehet, de azért izmoznak rajta. A liberalizmusnál életellenesebb eszme nincs, míg a zöld gondolat kizárólag az élet igenléséről, szolgálatáról szólhat megalkuvás nélkül!
kjkj945
2013. szeptember 22. 14:20
http://www.kvvm.hu/cimg/documents/vizszennyezesek.pdf A legnagyobb veszélyt a DDT jelenti, az a növényvédıszer, aminek a használatát egész Európában régebben betiltották már: de a Dunából vett vízminták 71 %-ában még ma is magasabb a DDT szennyezettség, mint a megengedett határérték. A növényvédıszerek jelentıs veszélyt jelentenek a Dunára és a szennyezettségi szintjük általában növekszik lefele a Duna folyásiránya mentén. A „Roof Report” szerint „riasztási koncentrációban” találhatók meg néhány mellékvízfolyásban és a Duna fıágának alsó szakaszán. Az 1990-es évektıl a növényvédıszer felhasználás 40 %-kal csökkent, de a jövıben, a várható gazdasági élénkülés eredményeképpen ismét növekedésnek indulhat felhasználásuk. Ja az nem rumaneste!!
magnamater
2013. szeptember 22. 13:49
Szegény Schiffer egyedül védi az ország érdekét: Orbán nyilván összetéveszti a románokat a romákkal, Szanyi kapitány meg románul köszönné meg az ingyenesen szállított ciánt.
Forsz
2013. szeptember 22. 11:29
Azért ez már politikusabb és tisztességesebb, mint a legutóbbi parlamenti hőzöngésetek. Kinek jött meg az esze? Neked, vagy a főnöködnek? Gyanítom Schiffer dilemmázik, hogy molinó, nyomott póló, vagy képviselőség. Épp ideje. Nekem nincs egyébként semmi bajom az LMP-vel, ha politizálnak és nem krakélerkednek. Illést pedig ajánlom szakembernek tekinteni, mivel, hogy az!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!