Jobbik: Semmilyen elnevezéssel ne legyen roma kultúrközpont Ózdon!

2013. szeptember 20. 19:09

Eláll az ózdi roma kulturális központról szóló népszavazási kezdeményezésétől a Jobbik, ha a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város önkormányzata semmilyen más elnevezéssel nem terjeszti a képviselő-testület elé azt a korábbi tervezetét, hogy a városban épüljön fel uniós forrásból ez a cigány kulturális létesítmény.

2013. szeptember 20. 19:09

Erről Egyed Zsolt, a párt országgyűlési képviselője beszélt pénteki miskolci sajtótájékoztatóján. A politikus úgy fogalmazott: értesülése szerint az ózdi képviselő-testület pénteken rendkívüli ülésen úgy döntött, hogy eláll a projekt megvalósításától. Székesfehérvár és Miskolc után Ózdon is letettek erről a beruházásról, „győzött a Jobbik a helyi civilekkel karöltve” – tette hozzá.

A mintegy kétmilliárd forintos, főleg uniós forrásból finanszírozott program megakadályozásáért csaknem hétezer hiteles aláírást gyűjtött össze a Jobbik, ezért kötelezően helyi népszavazást kell kiírni, annak ellenére, hogy a projekttől pénteken elállt az ózdi képviselő-testület. A Jobbik leadta az aláírási íveket a jegyzőnek, de azért, hogy ne terheljék meg feleslegesen Ózdot ennek 8-10 millió forintos költségével, elállnának a voksolás kiírásától, ha a polgármesteri hivatal írásban garanciát ad arra, hogy semmilyen más elnevezéssel nem terjeszti elő ezt a projektet.

Ha azonban az ózdi önkormányzat más elnevezéssel ismét beterjeszti ezt a kezdeményezést, ismét voksolásra kérik az ózdiakat – mondta Egyed Zsolt. Az ózdi képviselők pénteken vonták vissza május 8-ai határozatukat, amely a Nemzetiségi és Roma Kulturális és Módszertani Központ létesítéséről szólt. Az ülésen Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) polgármester bejelentette: a kiéleződött politikai ellentétek és az ellenzék szempontjából nézve eredményes aláírásgyűjtés után visszavonják a határozatot, így Ózdon sem épül meg a romaközpont.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bajai
2013. szeptember 21. 08:47
A mintegy kétmilliárd forintos, főleg uniós forrásból finanszírozott program megakadályozásáért csaknem hétezer hiteles aláírást gyűjtött össze a Jobbik, ezért KÖTELEZŐEN helyi népszavazást KELL kiírni, annak ellenére, hogy a projekttől pénteken elállt az ózdi képviselő-testület. A Jobbik leadta az aláírási íveket a jegyzőnek, de azért, hogy ne terheljék meg feleslegesen Ózdot ennek 8-10 millió forintos költségével, ELÁLLNÁNAK a voksolás kiírásától, ha a polgármesteri hivatal írásban garanciát ad arra, hogy semmilyen más elnevezéssel nem terjeszti elő ezt a projektet. Undorító! Egyszer már volt ilyen országos szinten is. Az országgyűlési képviselők költségtérítésével kapcsolatban. Nincs értelme semmiet sem aláírni, ha a kezdeményező bármikor elállhat.
Krupp Skya
2013. szeptember 21. 06:46
Há mér? Miért ne lehetne Szögi Lajos roma kultúrközpont Ózdon.
Krupp Skya
2013. szeptember 21. 06:45
Há mér? Miért ne lehetne Szögi Lajos roma kultúrközpont Ozdon.
Akitlosz
2013. szeptember 21. 04:45
Akikről elnevezték akarnak egyáltalán ilyen központot? Azt sem tudják mi fán terem. Maguknak sohasem építenének. Na persze gádzsó uniós forrásból az más.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!