Hetvenedik születésnapján köszöntötte Walesát Orbán

2013. szeptember 29. 09:15

Levélben köszöntötte fel Magyarország minden polgára nevében 70. születésnapja alkalmából Lech Walesa volt lengyel államfőt Orbán Viktor miniszterelnök.

2013. szeptember 29. 09:15
A levélben – amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője bocsátott az MTI rendelkezésére - a magyar kormányfő úgy fogalmaz: „Nem lehet könnyű élő legendaként létezni a világban. Úgy tudom, a közelmúltban még egy mozifilm is készült az Ön életéről, amely azonban nemcsak a lengyel történelem híres szabadságharcosát mutatja be nekünk, hanem az ikonikus kép mögött rejlő valódi embert. Én most ez előtt a valódi ember előtt szeretnék tisztelegni” – írta Orbán Viktor.
 
A miniszterelnök köszönetét fejezi ki Lech Walesának, hogy egész életével példát mutat emberségből, empátiából, szabadságszeretetből. „Ön a kommunista diktatúra utáni demokratikus Európa lelkiismerete, aki soha sehol nem hagyja szó nélkül az igazságtalanságot és a szabadságjogok korlátozását” – írja Orbán Viktor, aki levelének végén „Isten áldásával jó egészséget kíván” a volt lengyel elnöknek és családjának.
 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2013. szeptember 29. 20:54
Nem szeretnék ünnep rontó lenni de pontosítok: Lech Walesa 1943 szeptember 29 született most töltötte be a 70. életévét és ez a 71. születés napja amikor megszületik valaki akkor van az első születésnapja, és nulla éves amikor 1 éves akkor már az a második születésnapja tehát a születésnapok száma mindig eggyel több mint az évek száma.
csuka
2013. szeptember 29. 20:35
"„Isten áldásával --" Pofázza a bolsevista, istentagadó, micisapkás ügynök, aki már minden volt. Kommunista, komunista ügynök, 'felvilágosult' liberál-bolsevik, s újabban nagy-nagy keresztény, nemzeti hazafi. Van e még lejjebb? Biztos van! A szélhámos, hazudozók nem ismernek mélységeket.
koronaszepe
2013. szeptember 29. 12:06
Ma már Walesa is pontosan látja, amit Márai már 60 éve látott : "Nagy gazdasági egységek megteremtése lebontaná a nacionalista ellentétek nagy részét: közös vámhatárok, közös pénz… De ez túl szép és okos lenne ahhoz, hogy megvalósuljon.”
Fülig Jimmy
2013. szeptember 29. 11:50
Biztos örül Walesa a csuti multiseggnyaló dolomitbányász jókívánságainak,az ilyenek ellen harcolt anno!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!