Együtt-PM: Vonják vissza az ötödikes erkölcstankönyvet!

2013. szeptember 10. 15:38

Erőss Gábor szerint a könyvben „vállalhatatlan szövegek szerepelnek” és leplezetlen formában jelenik meg „a jobboldali agymosásra való törekvés”.

2013. szeptember 10. 15:38
Az Együtt-PM szövetség azt követeli, hogy vonják vissza az 5. osztályos általános iskolások számára készített erkölcstankönyv engedélyét – mondta Erőss Gábor a Karácsony Gergellyel közösen tartott sajtótájékoztatón. Erőss Gábor szerint a könyvben „vállalhatatlan szövegek szerepelnek” és leplezetlen formában jelenik meg „a jobboldali agymosásra való törekvés”. Az oktatási szakpolitikus hozzátette: a tankönyv egyik szerzőjének, Bánhegyi Ferencnek a könyvei többször is botrányt kavartak, az egyik engedélyét még az első Orbán-kormány alatt vonatták vissza. Kérte, vizsgálják meg, hogy milyen összefonódások vannak a kötetet engedélyező Oktatási Hivatal és a könyv kiadója között, valamint vonják felelősségre a kötet engedélyezőit.
 
Karácsony Gergely kijelentette: „egy erkölcstelen hatalom ne akarja erkölcsre oktatni a gyerekeinket”. A független képviselő hozzátette, hogy a 2014-e választások után felül akarják vizsgálni a hit- és erkölcstan oktatás jelenlegi rendszerét. A politikus azt mondta, szakértőik szerint az alapképzések oktatására kellene nagyobb figyelmet fordítani, személyes véleménye pedig az, hogy a közoktatásban az állampolgári nevelésnek lenne helye. Megjegyezte, a hitoktatás – mint választható képzési formát – meg kell tartani, de „ilyen etikaoktatási segédletekkel, tankönyvekkel hülyíteni a magyar fiatalokat”, az helytelen és erkölcstelen.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2013. szeptember 10. 16:06
Azt lehet tudni, hogy Bajnai kisdobosainak pontosan mi a „vállalhatatlan szöveg”? Csak tippelek: gondolom vallásról, hitről, hazaszeretetről írnak a könyvben... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!