Édes évet kívánt a zsidóknak Orbán Viktor

2013. szeptember 04. 11:34

Levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi zsidó közösséget és vezetőit a zsidó újév, a rós hasána alkalmából. A kormányfő „jó és édes évet” kívánt a magyarországi zsidóságnak.

2013. szeptember 04. 11:34

A kormányfő „jó és édes évet” kívánt a címzetteknek és a magyarországi zsidóságnak azokban a leveleiben, amelyeket Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének, Köves Slomó vezető rabbinak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetőjének, Deblinger Eduárdnak, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökének és Szabó Györgynek, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökének küldött el az 5774. zsinagógai év alkalmából – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán az MTI-t.

A Gergely naptár szerint szeptember 5-én – a gyakorlatban már szeptember 4-én napszálltakor – beköszönt a zsidó újév, a rós hasána. A zsidó naptár szerint 5774. tisri hónap elseje és másodika a zsinagógai újév, a világ és az ember teremtésének évfordulója, amikor az ember teremtett voltára és függésére Istentől emlékeznek.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2013. szeptember 04. 21:43
Mandisok gyurcsibohóc azonos témában való megszólalásáról szóló hírt miért töröltétek? "Leszóltak"? Orbánt lehet pellengérre állítani a nyalás miatt de gyurcsibohócot nem? Tényleg ennyire gyávák vagytok?
historiker
2013. szeptember 04. 17:50
ÉS NEM LESZ GÁZÁR EMELÉS! HALLOTTÁTOK, ZSIDÓK?
korona
2013. szeptember 04. 16:35
Természetes, hogy ettől a rosszullét kerülget. Gusztustalan a kívánó, meg azok is, akiknek kívánta. Miközben itt hízeleg a zsidóknak, a Földön a világok háborúja dúl. Könyörtelenül. Embertelenül. Gonoszan. A Sátán kacag.
kjkj945
2013. szeptember 04. 14:45
http://www.youtube.com/watch?v=jhLsAAOBdi8 Ilyet?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!