A monetáris tanács ötödik külső tagja Kandrács Csaba lett

2013. szeptember 30. 21:12

A parlament megválasztotta a gazdasági bizottság javaslatára a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának ötödik külső tagjává Kandrács Csabát.

2013. szeptember 30. 21:12

Kandrács Csaba lett az MNB monetáris tanácsának ötödik tagja. A parlamentben 244-en támogatták, 42-en ellenezték megválasztását, 37-en pedig tartózkodtak. Utóbbiak közé tartoztak a Jobbik képviselői, míg az LMP-sek és az MSZP-sek nemmel szavaztak.

A 32 éves Kandrács Csaba korábban az V. kerületi önkormányzat pénzügyi osztályvezetője, majd a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára volt, 2012 decemberétől 2013 áprilisáig a Magyar Államkincstár elnökeként dolgozott, június óta pedig a bankműveletek igazgatóságát irányítja a jegybankban.

Ötödik külső monetáristanács-tag megválasztása azért vált szükségessé, mert a jegybanktörvény értelmében a monetáris tanács belső tagjainak száma nem érheti el a külső tagok számát, Orbán Viktor miniszterelnök pedig Windisch Lászlót jelölte a jegybank harmadik alelnökének, így ő is belső tag lesz.

A monetáris tanács külső tagjait hatéves időtartamra választja a parlament. A tanácsnak jelenleg három belső tagja – Matolcsy György MNB-elnök, Balog Ádám és Gerhardt Ferenc alelnökök – és négy külső tagja van: Bártfai-Máger Andrea, Cinkotai János, Kocziszky György és Pleschinger Gyula.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vlagyimir Iljics
2013. október 03. 01:00
Na az nagyon jó.. Hiszen a legfőbb alkalmassági feltétel a FizeSS-söpredék maffiájába kerüléshez, a feltétlen szolgalélek, a kritikátlan hatalom seggnyaló természet mellett, hogy TÖKÉLETESEN DILETTÁNS legyél.. Ha eme alapkritériumok megvannak, már nagyon jók az esélyek bekerülni az orbáni országromboló hazaáruló parazita birkahadba... ha emellé a seggnyalási képességekben hasznos jó nyelvtechnika, AMIT NYILVÁN KONKRÉTAN, A SZÓ SZOROS ÉRTELMÉBEN IS ELVÁR FŐBUZERÁNS KUSZASZEMŰ KIS ESZKÖZÖS JOBBKÉZ, még e nyelvtechnikát a cidázásnál is ügyesen alkalmazza az ifjú titán, akkor fogyatékos kancsi-ratyi-gyurika CSÚCSSZERVÉT szépen ügyesen rendszeresen alaposan fogja, odaadóan kényeztetni, akkor az egyik új kiskedvenc is lehet... hajrá Orbanisztán hajrá Abszurdisztán
HSL
2013. szeptember 30. 23:59
droidzóna
gross
2013. szeptember 30. 23:07
2013. évi CXXXIX tv. a Magyar Nemzeti Bankról 9.§ (5) A Monetáris Tanács tagjává az a magyar állampolgár nevezhető ki, illetve választható, aki monetáris, pénzügyi vagy a hitelintézeti tevékenységgel kapcsolatos kérdésekben kiemelkedő elméleti és gyakorlati szakmai ismeretekkel rendelkezik.
=nessuno=
2013. szeptember 30. 21:29
Szakember.:))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!