Választási regisztrációra buzdítja az erdélyi magyarokat az EMNP

2013. augusztus 01. 15:28

Választási regisztrációra buzdítja a magyar állampolgárságot szerzett erdélyieket az Erdélyi Magyar Néppárt, amelynek tisztségviselői az elsők között adták le kitöltött formanyomtatványaikat csütörtökön Magyarország külképviseletein.

2013. augusztus 01. 15:28

Csomortányi István, az EMNP Bihar megyei elnöke az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett: augusztus elsejével elkezdődött a külhoni magyarok felvétele a választási névjegyzékbe, ami lehetővé teszi, hogy részt vegyenek a 2014-es országgyűlési voksoláson. Hozzátette: a regisztráció helyszínéül Soós Sándorral, az EMNP Kolozs megyei elnökével közösen Magyarország kolozsvári főkonzulátusát választották, ahol sajtóértekezleten beszéltek a bejelentkezés fontosságáról. Hasonlóképpen járt el Tiboldi László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT), illetve György László, az EMNP csíkszéki elnöke, akik a csíkszeredai főkonzulátuson kérték nyilvántartásba vételüket, majd tartottak sajtótájékoztatót a regisztrációról.

Az EMNP Bihar megyei elnöke hangsúlyozta: regisztrálni levélben, novembertől pedig interneten is lehet. Kifejtette: a magyar állampolgárságot szerzett erdélyi magyarok lakcímére a tájékoztató anyagot és a névjegyzékbe vételi kérelem formanyomtatványát levélben megküldik, és ezt postai úton lehet visszajuttatni a Nemzeti Választási Irodához (NVI), de személyesen is bevihetik Magyarország csíkszeredai, kolozsvári, vagy bukaresti külképviseletére. „A nemzet határok feletti egyesítésének ez egy újabb nagyon fontos momentuma, ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy ezt a regisztrációt tegye meg. Azzal a kéréssel fordulunk a külhoni magyarokhoz, hogy a regisztrációt ne halogassák, hiszen több százezer emberről van szó, és a magyar hatóságok dolgát könnyítjük meg azzal, ha ezt a procedúrát időben végrehajtjuk” – mondta Csomortányi István.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!