Kitiltaná egy képviselő Vonát Romániából

2013. augusztus 11. 10:47

Vona Gábor nemkívánatos személlyé nyilvánítását és kitoloncolását, a Jobbik romániai betiltását kezdeményezi Bogdan Diaconu román kormánypárti képviselő a Jobbik elnökének a borzonti EMI-táborban tett szombati kijelentései miatt.

2013. augusztus 11. 10:47

Az Adevarul című bukaresti napilap internetes oldalán még szombaton közölt véleménycikkében a magyarellenes megnyilvánulásairól ismert Bogdan Diaconu Vona Gábornak a román lapokban tág teret kapott kijelentését kommentálja, amely szerint ha a magyar érdek csupán a Romániával való konfliktus árán képviselhető, akkor a konfliktust is vállalni kell. „Megéltük, hogy egy magyarországi náci párt vezetője paramilitáris csapatokkal körülvéve háborúra uszít bennünket a saját országunkban” – fogalmazott a képviselő, aki nyilvánosan szólította fel a román külügyminisztériumot, hogy nyilvánítsa nemkívánatossá Vona Gábor személyét, és egyszer s mindenkorra tiltsa be Románia területén a Jobbikot. 

A képviselő kijelentette, olyan törvényt kezdeményez, amely a külföldiek románellenes megnyilvánulásait azonnali nemkívánatossá nyilvánításukkal büntetné, és amely betiltana minden olyan megnyilvánulást, tábort, összejövetelt, amelyek érintik a román alkotmány első cikkelyét. Az alaptörvény e cikkelyében egységes és oszthatatlan, szuverén és független nemzetállamként határozza meg Romániát.

Vona Gábornak az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület által szervezett borzonti táborában tett kijelentéseit valamennyi jelentős román napilap idézte. A Romania Libera beszámolója címébe azt emelte ki, hogy „A Jobbik hadat üzen Romániának”, a Jurnalul national Vona Gábornak azt a kijelentését emelte be beszámolója címébe, hogy „Nem mondunk le Trianon érvénytelenítéséről”

A Gandul.ro portál helyszíni tudósításának azt a címet adta, hogy „A székely jacuzzi erősebb, mint a Jobbik elnökének a tanítása”. A cikkíró megállapítása szerint a táborba gyűlt fiatalok számára fontosabb volt a szórakozás, mint a politikai tárgyú előadások hallgatása.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burkus Gordon
2013. augusztus 11. 13:27
Elcsatolt részek, Jó és szép 2011-05-02. Új honfoglalás: Szegedi Csanád megnyitja második erdélyi irodáját Május 7-én Szatmárnémetiben nyílik az új iroda, a megnyitón részt vesz Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő is. kuruc A későbbiek - és a Balóné korábbi tevékenysége - tükrében az "új honfoglalás" kitétel egészen más értelmezést nyer.
Burkus Gordon
2013. augusztus 11. 13:23
Már az bicskanyitogató volt, amikor Szegedi Csanád irodát nyitott Székelyföldön. Tudni lehetett, hogy ez lesz belőle.
Sieger
2013. augusztus 11. 11:41
Szánalmas és átlátszó, hogy mindig és mindenhol azt a bizonyos cikkelyt hozzák fel.. mintha direkt a magyarok ellenében írták volna az alkotmányocskájukba.. Ha kiszednék, kíváncsi vagyok, mire hivatkoznának.
Sieger
2013. augusztus 11. 11:41
Szánalmas és átlátszó, hogy mindig és mindenhol azt a bizonyos cikkelyt hozzák fel.. mintha direkt a magyarok ellenében írták volna az alkotmányocskájukba.. Ha kiszednék, kíváncsi vagyok, mire hivatkoznának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!