Jobbik: Provokál a román külügy

2013. augusztus 11. 15:15

A Jobbik tudatos provokációnak tartja a román külügyi nyilatkozatot. Az ellenzéki párt szerint őket akarják felhasználni az erdélyi magyarság megfélemlítéséhez.

2013. augusztus 11. 15:15

Szávay István, a párt nemzetpolitikai kabinetvezetője, aki a Jobbik erdélyi pártszervezéséért is felelős, közölte: „tudatos provokációnak” tartja a román külügy nyilatkozatát. Korábban már többször elmondták – folytatta –, hogy a Jobbik számára a környező országokkal fenntartott viszonyban a külhoni magyar közösségek érdeke az elsődleges, és érdeksérelem esetén a párt hajlandó a diplomáciai konfliktust is vállalni.

A jobbikos politikus szerint szó sincs arról, hogy Vona Gábor háborúra uszított volna. Szerinte ha nyilvánosságra hoznák a sajtótájékoztató vágatlan felvételét, akkor kiderülne, hogy a Jobbik-elnök mondanivalójának lényege más volt. Hiszen Vona Gábor úgy gondolja, hogy a kisebbségi kérdést leszámítva Magyarország és Románia problémáinak többsége azonos – közölte.

Szávay szerint nincs szó másról, mint az erdélyi magyarság megfélemlítésének újabb kísérletéről, amihez a Jobbikot használják fel. Nem lehet politikai véleménye alapján senkit sem megfélemlíteni – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy ezt határozottan visszautasítják. A táborban egyetlen románellenes megnyilvánulás sem volt, az egy magyar nemzeti tábor volt – közölte.

Kitért arra, hogy tavasszal indult a pártszervezés Erdélyben. Bejegyzett szervezetként nem létezik a Jobbik Romániában, ezért sem feloszlatni, sem betiltani nem lehet. Az ottani tagjaik baráti csoportot alkotva fejtik ki tevékenységüket.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az új MSzP: KMP!
2013. augusztus 11. 15:39
"Kitért arra, hogy tavasszal indult a pártszervezés Erdélyben." Akkor mostmár odát is teljes lesz a politikai megosztottság - fasza, ez hiányzik még az erdélyi magyaroknak.
radical
2013. augusztus 11. 15:30
Kíváncsi leszek a "nemzeti" kormány elhatárolódására. Megint meghunyászkodik majd a magyar külügy és kinyalja a román segget!Erre fogadni mernék! Vona Gábor pedig vélhetően jól végzi a dolgát! Lopott terület pedig visszajár ha tetszik az oláhoknak ha nem!!!
vigyor
2013. augusztus 11. 15:21
Blablabla....mondta, vagy nem mondta?
Magyarok Pásztora
2013. augusztus 11. 15:19
Nem az első és nem utolsó hazugságuk az oláhoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!