Jelentősen drágulhat a jogosítvány

2013. augusztus 15. 19:45

Akár 40 ezer forinttal is többe kerülhet a jogosítvány megszerzése, miután 30 óra helyett mostantól 580 kilométert kell levezetnie a tanulóvezetőknek a tanfolyam során.

2013. augusztus 15. 19:45

A Nemzeti Közlekedési Hatóság szerint a szigorításra azért volt szükség, mert a kezdő vezetők nem elég felkészültek, az oktatók nem gyakoroltak velük eleget. A szigorítás azokra vonatkozik, akik most kezdik a tanfolyamot.

Az RTL Klub által megkérdezett oktató szerint vidéken talán teljesíthető az 580 kilométer levezetése 30 óra alatt, de a fővárosban biztosan nem.

További változást, és egyben szigorítást jelent a jogosítvány megszerzésében, hogy az elméleti képzés megkezdésétől számítva egy éven belül sikeresen le kell vizsgáznia a tanulóvezetőnek, ellenkező esetben újra kell kezdenie a képzést.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
székely
2013. augusztus 16. 13:26
"Akár 40 ezer forinttal is többe kerülhet a jogosítvány megszerzése, miután 30 óra helyett mostantól 580 kilométert kell levezetnie a tanulóvezetőknek a tanfolyam során." Hazugság !! A FIDESZ és hűbérese a KDNP nem emeli a szolgáltatás árát , csak a nemzet polgáraival való konzultációs javaslatokat beépíti a tanfolyami díjakba.
Mimes
2013. augusztus 16. 13:05
Amúgy ki kezdte el ezt a marhaságot, hogy nem kell a 8 általános? Tudtommal már jó ideje kötelező, amikor én csináltam anno, még csak annyi volt a lapon, hogy tudsz e írni, most már legalább az általános iskolai bizonyítványodat kell vinned jelentkezéshez is!
Mimes
2013. augusztus 16. 12:56
Szerintem az az 580 baromi kevés, még Budapesten is. Legalább 1000 kéne. Mondjuk én kezdésnek rögtön egy iq-teszttel kezdeném, és aki nem üti meg legalább a 100-at, az mehet istenhírével. Ismerek olyan illetőt, akinek a vizsgabiztos inkább visszaadta a kenőpénzt a 4. rutinvizsgáján, és közölte vele, hogy adja fel, mert ebben az országban sosem lesz jogsija. Tény, hogy nem is volt normális, kész pszichiátriai állatorvosi ló.
miloka
2013. augusztus 16. 09:18
Az tény, hogy a vezetést oktatóknak csak a tanóra volt a fontos, és nem az, hogy a vezetni tanuló minél többet vezessen km-ben. Ezért is volt, van annyi különóra, ami plusz pénz volt eddig is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!