Az MSZP a klímapolitikai államtitkár lemondását sürgeti

2013. augusztus 15. 14:23

A klímapolitikai felelős helyettes államtitkár Horváth Attila Imre lemondását sürgeti az MSZP a túl alacsony áron értékesített szén-dioxid-kvóták okozta kárra hivatkozva.

2013. augusztus 15. 14:23

Szabó Imre szocialista országgyűlési képviselő csütörtöki közleményében úgy fogalmaz: Horváth Attila Imre feladatára való alkalmatlanságát bizonyítja szakmai életrajza, de a helyettes államtitkár „offshore érintettsége miatt a rendszer politikai felelősének, Orbán Viktornak kell lemondania”. Az MSZP-s politikus szerint Horváth Attila Imrének azért kellene távoznia, mert megbízatása idején több milliárd forintos kárt okozott az államnak.

Emlékeztetett: a helyettes államtitkár kinevezésekor – 2012 szeptemberében – a szén-dioxid-kvóták ára 7,3 euró volt. Áprilisban, amikor ötmillió egységet értékesített a minisztérium, az eladási ár már csak 2,7 euró volt. Ezen az egy tranzakción megközelítőleg 23 millió eurót vesztett a magyar állam, a 7 milliárd forintos értékvesztés miatt kell azonnal lemondania Horváth Attila Imrének – érvel az MSZP-s politikus. Szabó Imre hozzátette: jelenleg az eladott kvóták ára 4,3 euró körül van, azaz a kormány a kereskedés mélypontján értékesített és az áprilisi csomag ma 8 millió euróval érne többet. „A kvóták tőzsdére vitelének időzítése a magyar kvótakereskedelem eddigi legsúlyosabb hibája volt, amelyben az NFM teljes vezetése érintett” – írta az ellenzéki képviselő.

A helyettes államtitkár lemondását korábban szintén szorgalmazó LMP-s Szél Bernadett közleményére reagálva Szabó Imre megjegyezte, a korábbi szocialista kormányok 40 milliárd forintos kvótabevétele nagyságrendekkel több, mint az Orbán-kormányé.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2013. augusztus 15. 16:15
Nyugodjál má' le Imuci!Jó hogy nem az "időjárás-felelős államtitkárt" mondatnád le. Az aszály miatt. Jobban megérdemelné. Azt már gondolni sem merem, hogy ti még a Jóistent is lemondatnátok, hiszen kampány van- és Luci Feri többet fizet!
qccqccqcc
2013. augusztus 15. 15:58
Sürgetem az MSZP megszűnését.
sersem
2013. augusztus 15. 15:11
Tuggyuk. Orbán miatt melegszik a Föld légköre. Megmondták a 417-es italboltban az ex-munkásőr elvtársak két fél kevert-sör kombó között. Rohatt Fidesz,mijattuk van árvíz is! Meg a jegesmedvék is miattuk éheznek,a szabolcsi cigánygyerekekkel együtt! Kúrva Fidesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!