A paksi atomerőmű generátorait az Alstom fogja felújítani

2013. augusztus 05. 14:34

Az Alstom nyerte el az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által nyolc üzemi és egy tartalék generátor forgórészének felújítási munkáira kiírt 5,1 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékű közbeszerzési pályázatot – tájékoztatott az Alstom Hungaria Zrt. hétfőn.

2013. augusztus 05. 14:34

A közlemény szerint a felújításokat az Alstom budapesti generátor szakműhelye, magyar mérnökcsapata, külföldi szakemberek és több hazai alvállalkozó bevonásával végzi.

A paksi atomerőmű 1982 és 1987 között helyezte üzembe a négy, egyenként 500 megawatt teljesítményű atomerőművi reaktorblokkhoz tartozó kilenc, Ganz gyártmányú generátorát. A berendezések felújítása 10-12 évente esedékes – emlékeztet a közlemény.

Az idén júliusban kezdett munkák során évente egy generátor forgórészét újítják fel az Alstom magyar szakemberei. A teljes felújítás 2021-ben ér véget. A cég magyar szervizcsapata több hazai erőműben végzett már generátor-felújításokat, ezen kívül finn, osztrák és török erőművek felújítási projektjeiben is sikerrel vett részt – közölte az Alstom.

A Paksi Atomerőmű megbízásának elnyerését az tette lehetővé, hogy a társaság ajánlata ötvözi a magyar szakemberek hazai erőművi berendezések felújításában szerzett tapasztalatát, valamint a nemzetközileg is kiemelkedően versenyképes mérnöki árszínvonalat – idézi a közlemény Deák Lászlót, az Alstom Hungaria Zrt. elnök-vezérigazgatóját.

Magyarországon az Alstom Csoport minden üzletága, köztük a hőerőmű, a megújuló energiaforrások, a közlekedés és az energiaátviteli hálózat üzletág is jelen van. Az Alstom Hungária Zrt. mintegy 150 alkalmazottat foglalkoztat budapesti központjában, és 65 stratégiai alvállalkozóval működik együtt.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. augusztus 05. 15:39
Az idiótáknak: 1. a metrók nem voltak fékhibásak, most sem azok, viszont légkondicionáltak és lényegesen csendesebbek a rozsdahalmoknál, amelyek eddig közlekedtek 2. a metrókocsik és az óriásgenerátorok két külön műfaj, még akkor is, ha nekik az atomerőmű generátor és a metró ugyanaz 3. a cikk egyébként segít a két üzletág elválasztásához mindenféle információkkal, csak el kéne olvasni
hümmögő
2013. augusztus 05. 15:38
Hol vannak az oroszok? Putyin leszarja Orbánt? Hm!
mustarharmas
2013. augusztus 05. 15:35
A 4-es metrónál már bejött, nem?... A döntéshozók hülyék:-(((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!